Liberalul Viorel Catarama a solicitat ieri, intr-o conferinta de presa, convocarea unui Congres extraordinar al partidului in vederea discutarii si adoptarii a sase hotarari ce se impun pentru reechilibrarea fortelor in Alianta DA in favoarea PNL. Ca
Liberalul Viorel Catarama a solicitat ieri, intr-o conferinta de presa, convocarea unui Congres extraordinar al partidului in vederea discutarii si adoptarii a sase hotarari ce se impun pentru reechilibrarea fortelor in Alianta DA in favoarea PNL. Catarama a apreciat ca dezechilibrul din Alianta este consecinta greselilor facute de actuala conducere a partidului. O prima masura propusa de liberal este fuziunea PNL cu PPCD (fostul PNTCD) si constituirea Partidului Liberal Popular, formatiunea devenind membru al Partidului Popular European (PPE), si urmand sa fie forta politica de centru-dreapta din Romania. Catarama a cerut formularea unei solicitari adresate presedintelui Basescu privind o remaniere guvernamentala substantiala prin nominalizarea unui membru PD ca prim-ministru, "tinand seama de perceptia publica actuala, conform careia, in acest moment, PD este principala forta politica a Aliantei". O alta propunere este participarea la alegerile parlamentare din 2008 pe liste comune cu PD, in cadrul Aliantei DA si sustinerea la alegerile prezidentiale din 2009, impreuna cu PD a unui candidat unic. Intre masurile pe care Catarama le doreste adoptate se mai afla si fixarea ca obiectiv pentru alegerile locale din 2008 castigarea de catre un reprezentant PNL a Primariei Generale a Capitalei, iar dupa alegerile din 2009, demararea tratativelor cu PD pentru realizarea fuziunii si constituirea Partidului Liberal Democrat Popular. Viorel Catarama a mai precizat ca adoptarea acestor hotarari presupune alegerea unei alte conduceri a partidului, "fiind de notorietate faptul ca cea actuala s-a opus constant promovarii unora dintre aceste masuri". El a tinut sa precizeze ca nu va candida pentru nici o functie de conducere in partid. De altfel, Catarama l-a atacat extrem de dur pe presedintele PNL, intr-o emisiune televizata, sustinand ca ar fi capabil de orice compromis politic major pentru a se mentine la putere. "Calin Popescu Tariceanu este omul care-si doreste puterea cu orice pret", a spus liberalul. El i-a facut si o caracterizare presedintelui PNL: "nu este un tip curajor, care sa iasa la bataie; prefera sa actioneze din umbra si daca se poate sa nu se stie".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.