Ministrul Transporturilor Gheorghe Dobre a dat explicatii ieri conducerii PD cu privire la declaratiile presedintelui Traian Basescu privind existenta "in mod traditional" a grupurilor de interese din jurul ministerului condus de Dobre. Acesta a expl
Ministrul Transporturilor Gheorghe Dobre a dat explicatii ieri conducerii PD cu privire la declaratiile presedintelui Traian Basescu privind existenta "in mod traditional" a grupurilor de interese din jurul ministerului condus de Dobre. Acesta a explicat liderilor PD ca afirmatiile lui Basescu au vizat "in sens generic" Ministerul Transporturilor, care, alaturi de alte ministere, constituie in mod traditional o sursa potentiala de interese. Boc a precizat ca punctul de vedere al lui Dobre a fost impartasit si de "alti colegi". Ministrul Transporturilor, a mentionat liderul democrat, i-a asigurat pe membrii BPN ca tot ceea ce tine de transparenta cheltuirii banului public de catre Ministerul Transporturilor este in concordanta cu legea. "Mesajul a fost ca Ministerul Transporturilor ar putea constitui subiectul unor influente si unor cercuri de interese, daca transparenta nu este asigurata", a adaugat Boc. El a precizat ca, in acest sens, Dobre a dat ca exemplu felul in care site-ul ministerului este organizat, prezentand informatii cu privire la administrarea banului public. Intrebat daca ministrul Transporturilor a facut referire la existenta unor presiuni manifestate pana acum, liderul PD a replicat: "Gheorghe Dobre nu a facut si nu a mentionat absolut nimic, si doar ca, generic, asupra acestui minister planeaza, de cand exista, suspiciuni cu privire la modul de administrare a resurselor publice si ca, tocmai de aceea, a fost inca de la inceput foarte atent la modul de gestionare a acestora". Presedintele Traian Basescu a atras din nou atentia, in sedinta Guvernului de saptamana trecuta, asupra existentei, "in mod traditional", a grupurilor de interese din jurul Ministerului Economiei si al Ministerului Transporturilor, cerand Guvernului sa nu se abata de la aplicarea prevederilor privind achizitiile publice. (Anca HRIBAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.