Cu oaresce intarziere, cei mai valorosi sportivi, antrenori, medici si cercetatori din domeniul sportului romanesc, precum si cele mai performante federatii nationale si cluburi sportive, in anul 2005, au fost premiati, duminica seara, la Opera Roman
Cu oaresce intarziere, cei mai valorosi sportivi, antrenori, medici si cercetatori din domeniul sportului romanesc, precum si cele mai performante federatii nationale si cluburi sportive, in anul 2005, au fost premiati, duminica seara, la Opera Romana. Gala fiind organizata "la comun" de ANS si COSR. Dupa traditionalele discursuri, s-ar putea spune ca responsabilitatea a fost inversata. Mai precis, olimpicul Octavian Morariu "i-a luat fata" principalului ordinator de credite, reprezentat prin presedintele Gheorghe Florian. Cum s-ar zice un parteneriat cam inegal! Si asta, pentru ca COSR a acordat drepturile de publicitate binecunoscutului partener "McCann Erickson", adica lui Bogdan Enoiu, pentru un spectacol mult sub nivelul performantei sportive, sustinut de HB Bands (lider Horia Brenciu), Alexandra Ungureanu si Malina Olinescu, chestiune de care conducerea ANS, care a contribuit cu antamarea salii (una dintre cele mai ieftine incinte bucurestene) si trofee, nu a avut habar! In plus, si batalia pentru microfon i-a fost favorabila sefului forului nostru guvernat de cele cinci cercuri ingemanate. Cu toate ca din partea Politicului singurul "mohican" prezent la fata locului a fost viceprimarul Ludovic Orban, Morariu a tinut sa "someze" guvernantii sa aloce mai multe fonduri fenomenului sportiv, plus alte indemnuri mobilizatoare adresate asistentei, care nu a reusit sa umple mai mult de trei sferturi din impunatoarea incinta. Iar cand semnalul de final a fost dat, Florian a fost obligat sa "fure" pretiosul instrument amplificator de sunete, ca sa traga concluziile unei gale prea tarzii, prea sarace, in cadrul careia tensiunea dintre cele doua institutii care conduc sportul romanesc a fost evidenta. Sa adaugam imensitatea hilara a trofeelor acordate de ANS, pentru care, vorba unui coleg, "ar fi nevoie si de o casa pe masura"!
Asadar, gimnastul Marian Dragulescu si scrimerul Mihai Covaliu au fost recompensati cu Premiul National pentru Sport, pentru titlurile mondiale obtinute anul trecut. Totodata, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei, medaliata cu argint la Mondialele de la Moscova, a primit aceeasi distinctie, dar la sectiunea feminina, jucatoarele si antrenorii Tadici si Musi nu erau prezenti, fiind angrenati in competitii. La sectiunea "Cea mai buna structura sportiva" podiumul a fost ocupat de catre FR Gimnastica, FR Scrima si FR Handbal, pentru ca CS Dinamo sa fie desemnat, pentru a opta oara consecutiv, cel mai bun club din Romania. Cei mai buni antrenori au fost alesi Constantin Tomescu (atletism), Dan Grecu (gimnastica), Gheorghe Tadici, Dumitru Musi (handbal). Cele mai multe aplauze au izbucnit la auzul numelui Iolandei Balas Soter, recompensata cu "Premiul pentru cariera sportiva", multipla campioana olimpica si europeana, detinatoare a 14 recorduri mondiale, fiind extrem de emotionata. Dar si atunci cand pe scena s-a urcat Florentin Petre, care a primit "Premiul Fair Play" acordat echipei de fotbal Dinamo, pentru gestul de solidaritate fata de jucatorul Mariko Daouda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.