Guvernul britanic la carma caruia se afla celebra doamna de fier Margaret Thatcher intentiona sa achizitioneze, in 1979, mai multi delfini din Statele Unite pentru a haitui miticul monstru din lacul scotian Loch Ness, relateaza cotidianul englez Dail
Guvernul britanic la carma caruia se afla celebra doamna de fier Margaret Thatcher intentiona sa achizitioneze, in 1979, mai multi delfini din Statele Unite pentru a haitui miticul monstru din lacul scotian Loch Ness, relateaza cotidianul englez Daily Mirror citand arhivele de stat. Delfinii urmau sa plece in cautarea celebrului monstru echipati cu aparatura de ultima generatie. Reprezentantii Ministerului Mediului erau convinsi ca daca monstrul ar fi fost gasit, turismul din Scotia ar fi cunoscut o dezvoltare fara precendent. Desi nimeni nu l-a vazut vreodata, legendele despre celebrul animal marin (cunoscut mai ales sub numele de Nessie, n. red.) dateaza de secole, dupa unele pareri chiar din secolul al VII-lea. "Aparitiile" lui Nessie sunt mentionate cu regularitate iar dezbaterile asupra acestui subiect au incins intotdeauna spiritele celor pro si contra. Scrisoarea ministerului, semnata de un functionar, era adresata guvernului regional scotian caruia i se solicita sa-si spuna parerea in privinta acestei initiative. Acesta din urma insa a considerat probabil scrisoarea doar o gluma pentru ca nu s-a sinchisit sa raspunda si nu a inregistrat-o in arhivele vremii. Pe de alta parte, o serie de arhive datand de la inceputul anilor '80 arata cum alti oficiali britanici au luptat, si de aceasta data tot in zadar, pentru adoptarea unei legi care sa-l protejeze pe Nessie contra braconierilor. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.