Contractul de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi publicat pe pagina de Internet a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului dupa data de 25 ianuarie, se arata intr-un comunicat al comisiei de privatizare a bancii. "In baza s
Contractul de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi publicat pe pagina de Internet a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului dupa data de 25 ianuarie, se arata intr-un comunicat al comisiei de privatizare a bancii. "In baza solicitarilor din data de 28 decembrie 2005 si 5 ianuarie 2006 privind publicarea contractului de privatizare a BCR, comisia a primit acceptul cumparatorului privind publicarea acestuia, dupa data de 25 ianuarie 2006 ( incheierea road-show-ului Erste), pe pagina de Internet a AVAS, mai putin datele personale si anexele (business planul)", se arata in comunicat. Erste Bank este castigatoarea licitatiei de preluare a BCR, cea mai mare banca din Romania, oferind un pret de 3,75 miliarde de euro pentru 61,88% din actiuni. Banca austriaca a lansat o emsiune de actiuni prin care intentioneaza sa obtina cea mai mare parte din fondurile necesare pentru plata actiunilor, data limita de subscriere fiind 26 ianuarie. Emisiunea are o valoarea neta de 2,55 miliarde de euro, iar numarul de actiuni scoase la vanzare reprezinta echivalentul a 24,2% din capitalul actual al Erste. Pachetul de actiuni ar putea fi vandut pe pietele de capital pentru 2,75 miliarde de euro, la cotatia consemnata la inceputul saptamanii trecute, de 46,6 euro. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.