Liviu Negoita, primarul sectorului 3 al Capitalei, are de gand sa fie neiertator cu bucurestenii care nu vor evacua gheata si zapada de pe trotuarul din fata casei, a blocului, ori a institutiei, sediului firmei sau a magazinului unde isi desfasoara
Liviu Negoita, primarul sectorului 3 al Capitalei, are de gand sa fie neiertator cu bucurestenii care nu vor evacua gheata si zapada de pe trotuarul din fata casei, a blocului, ori a institutiei, sediului firmei sau a magazinului unde isi desfasoara activitatea. Concret, edilul i-a trimis pe teren pe inspectorii Directiei Gospodarie Locala, intr-o ampla actiune de informare a persoanelor fizice si juridice privind obligatiile pe care acestia le au in timpul anotimpului rece. In cazurile in care nu a fost posibil un dialog direct, s-a procedat la afisarea unei instiintari. Reprezentantii primariei se vor afla in teren imediat dupa ce va incepe sa ninga, pentru monitorizarea modului in care se respecta prevederile HCGMB nr. 147/2005 si aplicarea de masuri de sanctionare contraventionala, atunci cand este cazul.
Reamintim ca, potrivit HCGMB nr. 147/2005, persoanele fizice si juridice au obligatia, conform art. 9, sa curete zapada depusa si gheata formata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, sediilor de firme sau curtilor si terenurilor detinute. Totodata, la art. 20 (c) se precizeaza ca operatiunea de indepartare a zapezii trebuie facuta imediat dupa depunere (nu mai tarziu de 24 de ore), iar depozitarea acesteia nu trebuie sa incurce circulatia auto si pietonala. Amenzile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt cuprinse intre 500 si 1000 RON.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.