Actrita americana Shelley Winters, castigatoare a doua premii Oscar, a decedat, sambata, la varsta de 85 de ani, intr-un spital din Los Angeles, ea fiind spitalizata in luna octombrie a anului trecut, dupa un atac de cord. Nascuta ca Shirley Schrift
Actrita americana Shelley Winters, castigatoare a doua premii Oscar, a decedat, sambata, la varsta de 85 de ani, intr-un spital din Los Angeles, ea fiind spitalizata in luna octombrie a anului trecut, dupa un atac de cord. Nascuta ca Shirley Schrift pe 18 august 1920, Shelley Winters a avut o cariera foarte lunga si a jucat in filme cu unii dintre cei mai mari actori americani, printre care Burt Lancaster, Paul Newman si Robert Mitchum. Cariera sa a inceput in anii '50, iar in 1960 a primit un Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar in "Jurnalul Annei Frank". De asemenea, Shelley Winters a jucat rolul mamei in filmul "Lolita", regizat de Stanley Kubrick in 1962, dupa romanul lui Vladimir Nabokov. In 1966, a primit din nou un Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar in "A Patch of Blue".
Winters a scris doua autobiografii, una in 1980 si cealalta in 1989, unde ofera detalii despre viata sa sentimentala, in special despre legaturile amoroase cu Burt Lancaster, William Holden si Sean Connery. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.