Tatiana Cornelia Barbu, Florin Danescu si Horatiu Giovanni Schiopu, sefi ai Romania International Bank (RIB), sunt cercetati penal. In urma unei plangeri adresate de societatea OMNIFOOD din Bucuresti, politistii din cadrul Serviciului de Investigare
Tatiana Cornelia Barbu, Florin Danescu si Horatiu Giovanni Schiopu, sefi ai Romania International Bank (RIB), sunt cercetati penal. In urma unei plangeri adresate de societatea OMNIFOOD din Bucuresti, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor de pe langa Politia Sectorului 3 ii cerceteaza pe vicepresedintii RIB, Tatiana Cornelia Barbu si Florin Danescu si pe seful serviciului juridic Horatiu Giovanni Schiopu in conformitate cu articolele 246, 289 si 291 din Codul Penal.
Dar iata ce prevad cele trei articole din Codul Penal la care se face referire in ancheta Politiei Sectorului 3:
- articolul 246 se refera la "Abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor". Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
- articolul 289 se refera la "Falsul intelectual". Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar aflat in exercitiul atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepseste.
- articolul 291 se refera la "Uzul de fals". Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.
Cu alte cuvinte, vicepresedintii Tatiana Cornelia Barbu si Florin Danescu si seful serviciului juridic Horatiu Giovanni Schiopu sunt acuzati de firma OMNIFOOD ca nu au respectat clauzele dintr-un contract de imprumut, nu au tinut cont de cateva documente si ca au folosit un act oficial cu intentia de a prejudicia un client al bancii. Daca vor fi gasiti vinovati de catre judecatori cei trei sefi de la RIB risca pedepse cu inchisoarea intre 3 luni si 5 ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.