Ehud Olmert va ramane in functia de premier al Israelului pana la alegerile generale din 28 martie, dupa ce a preluat postul, in urma atacului cerebral suferit, la 4 ianuarie, de Ariel Sharon, au declarat surse politice de la Ierusalim, citate de Reu
Ehud Olmert va ramane in functia de premier al Israelului pana la alegerile generale din 28 martie, dupa ce a preluat postul, in urma atacului cerebral suferit, la 4 ianuarie, de Ariel Sharon, au declarat surse politice de la Ierusalim, citate de Reuters. Conform surselor mentionate, procurorul general Menachem Mazuz a declarat, ieri, ca Sharon ramane in stare de inacapacitate temporara de a asigura functia, ceea ce prelungeste, implicit, mandatul lui Olmert.
Acesta va fi probabil numit, in cursul acestei saptamani, si presedinte al partidului de centru Kadima, format de Sharon dupa retragerea din formatiunea de dreapta Likud.
Sondajele de opinie indica o victorie neta a partidului Kadima sub conducerea lui Olmert. Guvernul israelian, reunit sub conducerea premierului interimar, a aprobat, ieri, organizarea operatiunilor de votare in Ierusalimul de Est (sectorul arab al Orasului Sfant), in cadrul alegerilor palestiniene programate pentru 25 ianuarie.
Sharon ramane in coma
Medicii de la spitalul Hadassah se pregateau, ieri, sa il supuna pe premierul israelian Ariel Sharon unei traheotomii, interventie care face posibila deconectarea de la aparatura de ventilatie artificiala, relateaza Reuters.
Traheotomia, o incizie in trahee, permanenta sau temporara, ar permite inlocuirea tubului cu ajutorul caruia este conectat Sharon la aparatura de mentinere a vietii.
Ultimele buletine medicale, asteptate cu sufletul la gura de populatia israeliana si de mass-media din intreaga lume nu adusesera, pana aseara, nici o noutate. Starea de sanatate a premierului Ariel Sharon era prezentata, in continuare, drept "grava, dar stabila". Medicii au precizat ca, desi administrarea sedativelor a fost sistata, pacientul nu dadea semne ca si-ar reveni din coma. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.