Citim cu stupoare in cotidianul Ziua din 13 ianuarie 2006 un articol semnat de Bedros Horasangian privitor la decernarea Premiilor Academiei Romane pe anul 2003. Autorul probabil nu stie ca aceste premii se acorda de cele 14 Sectii ale Academiei Roma
Citim cu stupoare in cotidianul Ziua din 13 ianuarie 2006 un articol semnat de Bedros Horasangian privitor la decernarea Premiilor Academiei Romane pe anul 2003. Autorul probabil nu stie ca aceste premii se acorda de cele 14 Sectii ale Academiei Romane, si nu de presedintele Academiei Romane. Conform Regulamentului, un premiu nu se poate repeta si cine a primit o data un premiu nu mai poate primi si a doua oara. Atunci cand membrii unei sectii considera ca nu exista nici o lucrare reprezentativa pentru domeniul respectiv, nu se acorda nici un premiu.
Precizam ca valoarea materiala a acestor premii, pe care o deplange domnul Bedros Horasangian, nu acopera pe deplin valoarea lucrarilor, dar aceasta deoarece Academia Romana, intr-adevar, nu poate acorda premii de miliarde, pentru ca nu are de unde. Lasam altor institutii sau fundatii posibilitatea de a rasplati in acest chip valoarea unei lucrari. Mai precizam ca, pentru prima oara in istoria postbelica, Academia Romana a putut acorda, in acest an, premiile din veniturile proprii. Valoarea unui premiu a fost de 20 de milioane de lei. Celelalte aprecieri ale Domnului Bedros Horasangian exprima eternele sale frustrari si fantasme.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.