Violenta in scoli a devenit deja o stare de fapt in Romania, cazurile de agresiune asupra elevilor si chiar si asupra profesorilor fiind la ordinea zilei. Posturile de televiziune au difuzat in nenumarate randuri imagini cu elevi batandu-se intre ei
Violenta in scoli a devenit deja o stare de fapt in Romania, cazurile de agresiune asupra elevilor si chiar si asupra profesorilor fiind la ordinea zilei. Posturile de televiziune au difuzat in nenumarate randuri imagini cu elevi batandu-se intre ei si cu profesori amenintati. Ziarele au scris pagini intregi tot despre agresiunile ce au loc in diferite unitati de invatamant. Autoritatile, pe de alta parte, au promis ca asemenea incidente vor fi din ce in ce mai putine si ca se vor lua toate masurile pentru a reduce numarul actelor de violenta din scoli. Doar ca intre timp agresiunile se inmultesc si de multe ori actele de violenta se indreapta chiar si impotriva celor ce asigura paza unitatilor de invatamant.
Cercetati pentru ultraj
Astfel, patru tineri sunt cercetati pentru ultraj, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, au lovit un jandarm care asigura paza unei scoli din Sectorul 2 al Capitalei si care i-a impiedicat sa intre in incinta institutiei scolare si sa urmareasca doua eleve. Un echipaj al Directiei Generale de Jandarmi a fost sesizat de jandarmul care asigura paza Scolii nr. 307, din zona Bucur Obor, cu privire la faptul ca patru tineri care urmareau doua eleve au incercat sa intre cu forta in unitatea scolara. La ora respectiva, in scoala se desfasurau cursuri pentru recuperarea orelor pierdute in timpul grevei din invatamant.
Jandarmul a incercat sa-i impiedice pe cei patru sa intre in scoala, motiv pentru care acestia au inceput sa il loveasca cu pumnii si picioarele. In momentul in care au intervenit si celelalte persoane care asigurau paza institutiei, agresorii au incercat sa fuga, iar unul dintre ei a vrut sa il loveasca pe jandarm cu un cutit in abdomen, insa nu a reusit decat sa-i taie haina.
Vazand ca agresorii vor sa fuga, jandarmul a anuntat echipa mobila din zona, cerand interventia acesteia. Doi dintre cei patru au fost prinsi in preajma magazinului Bucur Obor si dusi la Sectia 6 de Politie, ceilalti doi predandu-se ulterior. In urma verificarilor, s-a stabilit ca cei patru sunt Jan L., de 23 de ani, Constantin M., de 20 de ani, Florin L., in varsta de 22 de ani, si Ovidiu L., de 19 ani, toti din comuna Florica, judetul Buzau. Potrivit Politiei Capitalei, agresorii sunt cercetati de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 2, sub acuzatia de ultraj.
Dus la stana
Un alt caz extrem de grav a avut loc, tot in urma cu cateva zile, dar la Piatra Neamt. Politistii nemteni au inceput, sambata, o ancheta in cazul unui elev de la un liceu din Piatra Neamt care a reclamat ca a fost rapit si batut de mai multe persoane. Paul D., in varsta de 16 ani, elev in clasa a X-a la Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamt, sustine ca, in urma cu aproximativ o saptamana, a fost la o discoteca din localitatea nemteana Hlapesti si ca un coleg de liceu l-a acuzat ca i-a furat un telefon mobil. Elevul a declarat in fata politistilor ca, miercuri, un baiat pe care il cunostea din vedere a venit la el in clasa si l-a rugat sa iasa afara din scoala. Crezand ca nu i se va intampla nimic, Paul a iesit din incinta scolii si a fost condus pana in spatele unui bloc din apropiere, langa o masina cu numere de Italia. Acolo, el ar fi fost intampinat de cel care il acuzase de furtul telefonului, precum si de doi prieteni ai acestuia. Cei trei ar fi inceput sa-l loveasca cu pumnii, cerandu-i sa dea inapoi telefonul. Pentru ca le-a zis ca nu este el hotul, agresorii l-ar fi urcat in masina si l-ar fi dus la o stana din apropierea satului Batca Doamnei, unde i-ar fi dat cu un spray paralizant in fata si l-ar fi amenintat ca, daca nu da o declaratie scrisa in care sa recunoasca furtul, il vor lega cu lanturi de un copac si il vor lasa acolo. Vazand ca elevul nu recunoaste ca este hotul, agresorii l-ar fi urcat in masina si l-ar fi lasat in fata scolii, spunandu-i ca, daca va spune cuiva ceea ce s-a intamplat, va fi batut si mai rau. Politistii au demarat o ancheta pentru a verifica veridicitatea relatarii elevului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.