Grupul italian Enel, noul proprietar al Electrica Banat si Dobrogea, vrea sa investeasca in acest an 65 de milioane de euro in dezvoltarea celor doua societati si are prevazute 300 de milioane de euro in urmatorii patru ani. Enel este unul dintre cei
Grupul italian Enel, noul proprietar al Electrica Banat si Dobrogea, vrea sa investeasca in acest an 65 de milioane de euro in dezvoltarea celor doua societati si are prevazute 300 de milioane de euro in urmatorii patru ani. Enel este unul dintre cei 10 candidati la preluarea Electrica Muntenia Sud (EMS), societatea de distributie a energiei electrice care deserveste Capitala si judetele Giurgiu si Ilfov. "Conform legislatiei, avem dreptul sa preluam pana la 30% din ceea ce reprezinta piata de distributie de electricitate. Dupa calculele noastre, care tin cont de numarul de clienti si cantitatea de energie livrata, chiar daca achizitionam EMS nu atingem acest procent", a afirmat, intr-o conferinta de presa, seful grupului italian, Fulvio Conti, care a apreciat ca EMS "valoreaza mult". Indiferent de succesul acestei tranzactii, Conti spune ca Enel va ramane interesat de alte oportunitati din Romania, mai ales in sectorul de producere a energiei. El a enumerat, in acest sens, continuarea dezvoltarii centralei nucleare de la Cernavoda cu Unitatea 3 si, eventual, 4, privatizarea complexelor energetice din Oltenia, precum si in sectorul producerii de energie electrica din surse hidro. "Nu este o chestiune de bani, pentru ca avem fondurile necesare pentru a ne implica in astfel de proiecte in Romania. Dar trebuie sa asteptam decizia autoritatilor referitoare la calendarul stabilit pentru aceste proiecte", a spus Conti. Enel, cea mai mare companie energetica din Italia, este cotata pe pietele din Milano si New York si are o capitalizare bursiera de 41 de miliarde de euro. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.