Filmul western gay "Brokeback Mountain" este considerat favorit la premiile Globul de Aur, care vor fi decernate luni si care ii anunta, de cele mai multe ori, pe viitorii castigatori ai premiilor Oscar, transmite Mediafax. Filmul lui Taiwanais Ang L
Filmul western gay "Brokeback Mountain" este considerat favorit la premiile Globul de Aur, care vor fi decernate luni si care ii anunta, de cele mai multe ori, pe viitorii castigatori ai premiilor Oscar, transmite Mediafax. Filmul lui Taiwanais Ang Lee - deja recompensat cu Leul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de la Venetia si premiat de Institutul American pentru Film - este nominalizat la sapte categorii: cel mai bun film de drama, cel mai bun actor, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cea mai buna melodie, cea mai buna coloana sonora si cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Bazat pe un roman de Annie Proulx, filmul evoca iubirea interzisa dintre doi cowboy americani. De asemenea, criticii mai dau sanse de izbanda productiei "Good Night, and Good Luck" a actorului-regizor-producator George Clooney. Filmul, nominalizat la patru categorii, prezinta infruntarea dintre ziaristul de televiziune Ed Murrow si senatorul anticomunist Joseph McCarthy, in perioada vanatorii de vrajitoare de la inceputul anilor 1950.
George Clooney - nominalizat cu "Good Night, and Good Luck" la categoria cel mai bun film de drama, cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu - concureaza si la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar cu filmul de spionaj "Syriana". Alte lungmetraje nominalizate la patru categorii sunt "Match Point", ultima productie a lui Woody Allen, cu Scarlett Johansson in rolul principal, si "The Producers", un film de Susan Stroman. In afara de "Brokeback" si "Good Night", ceilalti candidati la categoria cel mai bun film sunt "Match Point", thriller-ul "The Constant Gardener" si filmul lui David Cronenberg "A History of Violence", pentru care Maria Bello este, de asemenea, nominalizata la categoria cea mai buna actrita.
La categoria cea mai buna comedie sau film muzical sunt nominalizate "Walk the Line", o biografie a legendei muzicii country Johnny Cash, "Pride and Prejudice", "The Squid and the Whale", "Mrs Henderson Presents" si "The Producers".
La categoria cea mai buna actrita, favorita este, pentru rolul de travestit din "Transamerica", Felicity Huffman din serialul TV "Neveste disperate". Filme cu buget mare, precum "King Kong" al lui Peter Jackson, "Memoirs of a Geisha" al lui Rob Marshall sau ultimul film al lui Spielberg, "Munich", au fost trecute cu vederea de juriu, in favoarea filmelor independente. In ceea ce priveste filmele straine, se remarca prezenta unei productii palestiniene controversate, "Paradise Now", care prezinta ultimele 24 de ore din viata a doi tineri care decid sa intreprinda un atac sinucigas impotriva Israelului. Acest film concureaza cu productia franceza "Joyeux Noel", cu doua filme chinezesti, "Crazy Kung Fu" ("Kung Fu Hustle") si "Master of the Crimson Armor", si cu un film din Africa de Sud, "Tsotsi". Premiile Globul de Aur, ajunse la cea de-a 63-a editie, sunt decernate de presa straina de la Hollywood. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.