Dan Alexa a ales: revine la Dinamo! Fotbalistul transferat in vara anului 2004 in China, la Beijing Guoan, a refuzat o oferta mult mai avantajoasa financiar venita de la Steaua. "Gata, ma intorc acasa! Ma intorc la Dinamo", a spus Alexa, pentru "Dina
Dan Alexa a ales: revine la Dinamo! Fotbalistul transferat in vara anului 2004 in China, la Beijing Guoan, a refuzat o oferta mult mai avantajoasa financiar venita de la Steaua. "Gata, ma intorc acasa! Ma intorc la Dinamo", a spus Alexa, pentru "Dinamomania.ro", site-ul suporterilor dinamovisti. "Oricati bani as fi luat de la Steaua, as fi fost nefericit toata viata", a mai spus Alexa, care a precizat ca "oferta de la Steaua era de cinci ori mai buna decat cea de la Dinamo". Alexa (26 de ani) a mentionat ca vicepresedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Gigi Netoiu, a avut un rol important in revenirea sa. "Eu il stiu pe Netoiu de opt ani. M-a ajutat foarte mult. Mi-a dovedit in timpul asta ca te poti baza pe el. A fost omul care s-a zbatut cu adevarat sa ma intorc acasa", a adaugat fotbalistul.
Netoiu, omul decisiv pentru cariera lui Alexa, va pleca miercuri in China pentru a perfecta actele de transfer. Alexa a fost adus la Dinamo in vara anului 2002, de la Univ. Craiova, pentru 200.000 de dolari. A jucat in "Groapa" doua sezoane, castigand un titlu (2004) si doua Cupe ale Romaniei (2003, 2004). Dinamo a incasat 1 milion de dolari din transferul lui Alexa in China, la Beijing Guoan, si va plati acum 260.000 de dolari (clauza de reziliere din contractul jucatorului; intelegerea mai era valabila inca doi ani). Gigi Becali, finantatorul FC Steaua, nu s-a aratat dezamagit de alegerea lui Alexa. "Un jucator trebuie sa planga el ca sa vina la Steaua, nu trebuie rugat de noi", a spus Gigi Becali, care l-a trimis pe Mihai Stoica, managerul general al clubului, la Beijing, pentru negocieri cu fotbalistul.
Steaua i-ar fi oferit lui Alexa un contract pentru patru ani, cu un salariu de 350.000 de euro pe sezon (al doilea ca valoare din Divizia A, dupa cel al lui Radoi) si cu o prima de instalare de 150.000 de euro.
Spre comparatie, Dinamo ii ofera lui Alexa o prima de instalare de 100.000 de dolari, un contract pe trei ani si un salariu de 120.000 de euro pe sezon (80.000 de la club si 40.000 de la Gigi Netoiu). Vestea revenirii lui Alexa in "Groapa" i-a bucurat pe jucatori, dar mai ales pe suporteri, care au propus chiar ca mijlocasul repatriat din China sa preia banderola de capitan al echipei de la Fl. Petre. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.