Un incendiu a distrus Muzeul Ernest Hemingway si barul The Compleat Angler, unde romancierul obisnuia sa bea in zilele cand pleca la pescuit, pe insula Bimini din Bahamas, transmite Reuters. Distrugerea celei mai mari atractii turistice a oraselului
Un incendiu a distrus Muzeul Ernest Hemingway si barul The Compleat Angler, unde romancierul obisnuia sa bea in zilele cand pleca la pescuit, pe insula Bimini din Bahamas, transmite Reuters. Distrugerea celei mai mari atractii turistice a oraselului Alice Town este a doua lovitura majora pentru locuitorii insulei Bimini in decursul unei luni. Pe 19 decembrie, 11 rezidenti s-au aflat printre cei 20 de oameni ucisi cand un hidroavion al Chalk's Ocean Airways s-a prabusit in mare in canalul pentru vapoare din Miami. Hemingway obisnuia sa bea la barul The Compleat Angler intre iesirile in larg, la pescuit, cu vaporul sau Pilar. Despre romanul sau "Batranul si marea" s-a spus ca a fost inspirat de explorarile sale piscicole din Bahamas si Cuba. Cartea "To Have and Have Not" a fost, de asemenea, scrisa in Bimini. Legenda Hemingway a devenit o atractie turistica majora in zona, iar barul The Compleat Angler a fost extins, mai tarziu, cu un muzeu cu sute de fotografii si obiecte personale ale scriitorului. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.