Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) si Centrul de Cercetare si Dezvoltare al Corpului de Ingineri al Armatei Americane au semnat un acord ieri care presupune cooperarea pentru prevenirea inundatiilor, pregatirea in caz de dezastru si go
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) si Centrul de Cercetare si Dezvoltare al Corpului de Ingineri al Armatei Americane au semnat un acord ieri care presupune cooperarea pentru prevenirea inundatiilor, pregatirea in caz de dezastru si gospodarirea resurselor de apa.
Prin semnarea acordului, partile se angajeaza sa colaboreze eficient in domeniul gospodaririi mediului, a resurselor de apa si a zonei costiere. In cadrul activitatilor comune cuprinse in acest memorandum, specialistii romani vor beneficia de experienta tehnica a americanilor. Cele doua parti vor realiza impreuna activitati de pregatire in cazul dezastrelor naturale, inclusiv atunci cand este vorba despre inundatii.
Acordul a fost semnat de secretarul de stat in cadrul MMGA Lucia Ana Varga si directorul Centrului pentru Dezvoltare si Cercetare Inginereasca, James Houston, in prezenta ambasadorului Statelor Unite, Nicholas Taubman, si a ministrului Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu. Ambasadorul Nicholas Taubman a precizat, la semnarea documentului, ca urmeaza sa ajunga in Romania ultima transa de 1,5 milioane de dolari de la USAID pentru proiectele de refacere in urma inundatiilor. Statele Unite alocasera anterior cinci milioane de dolari, in acelasi scop, a precizat Taubman.
Ministrul Sulfina Barbu a aratat, la semnarea acordului, ca intelegerea privind colaborarea cu Centrul de Cercetare si Dezvoltare al Corpului de Ingineri al Armatei Americane se justifica si prin faptul ca acesti specialisti au oferit sprijin Romaniei, imediat dupa inundatiile din aprilie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.