Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, a declarat ieri pentru ZIUA ca nu i se pare normal felul in care FRF a vandut drepturile de transmitere la radio a meciurilor echipei nationale. "Este aceeasi situatie ca la LPF, care
Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, a declarat ieri pentru ZIUA ca nu i se pare normal felul in care FRF a vandut drepturile de transmitere la radio a meciurilor echipei nationale. "Este aceeasi situatie ca la LPF, care a vandut, fara licitatie, unei singure firme toate partidele din Divizia A. Pozitia CNA nu poate fi alta decat de respingere a exclusivitatii", a spus Filip. Seful Consiliului a apreciat ca o licitatie ar fi fost normala. "Asa este corect, sa dai posibilitatea tuturor posturilor sa concureze. Mai mult, acest drept a fost cumparat de o societate, "Total Sport FM", care nu are acoperire decat in Bucuresti, prin urmare consider ca este afectat publicul de radio din Romania. FRF trebuia sa organizeze o licitatie publica, fiindca sunt posturi cu acoperire nationala, Info Pro si Europa FM, plus Radio Romania, care ar fi vrut, probabil, sa concureze", a comentat Ralu Filip. Seful CNA considera ca principalul vinovat pentru aceasta situatie este Consiliul Concurentei. "Problema este veche si s-a tot discutat. De vina pentru astfel de lucruri este Consiliul Concurentei, care accepta exclusivitatile, desi normele europene in materie de audiovizual spun altceva. Vom solicita Consiliului sa ceara celor care au aceste drepturi sa organizeze licitatii. In aceeasi situatie se afla si LPF, care a cedat drepturile radio catre postul public tot fara licitatie", a incheiat Ralu Filip. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.