Conducerea FR Handbal a inaintat un protest oficial catre forul similar de specialitate din Danemarca si federatia europeana, prin care solicita sanctionarea antrenoarei formatiei Slagelse, fosta mare jucatoare Anja Andersen, care l-a criticat recent
Conducerea FR Handbal a inaintat un protest oficial catre forul similar de specialitate din Danemarca si federatia europeana, prin care solicita sanctionarea antrenoarei formatiei Slagelse, fosta mare jucatoare Anja Andersen, care l-a criticat recent extrem de dur pe tehnicianul reprezentativei feminine tricolore, Gheorghe Tadici. Protestul parafat de presedintele FRH, Cristian Gatu, mentioneaza ca declaratiile antrenoarei daneze sunt inoportune, solicandu-se luarea unor masuri impotriva acesteia. "Suntem siguri ca veti penaliza sever o asemenea atitudine lipsita de sportivitate, complet opusa regulilor nescrise ale handbalului european", se arata in protestul FRH, care se vrea o replica la declaratiile celei care a preluat la sfarsitul saptamanii trecute si conducerea tehnica a reprezentativei feminine a Serbiei&Muntenegru. Reamintim ca Andersen l-a atacat virulent intr-un interviu acordat TVR pe antrenorul Gheorghe Tadici, pentru faptul ca nu a inclus-o pe Carmen Amariei-Lungu in lotul pentru Mondiale. "Am vazut un antrenor care n-a facut nici o miscare tactica in finala cu Rusia. Jucatoarele sunt fiinte umane, nu masini! Nu-mi place deloc cum a tratat-o pe cea mai buna jucatoare a mea, Carmen Lungu, care este intre primele trei jucatoare din lume. Sunt sigura ca daca ea ar fi jucat la Mondiale, Romania ar fi castigat medaliile de aur. Trebuie sa fii foarte prost daca nu folosesti o astfel de jucatoare in echipa nationala", a afirmat antrenoarea daneza. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.