Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a respins ieri exceptiile ridicate cu o zi in urma de avocatii Ministerului Sanatatii (MS) in cauza privind cea de-a doua demitere a lui Sorin Oprescu de la conducerea Spitalului Elias si au stabilit ca dosarul
Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a respins ieri exceptiile ridicate cu o zi in urma de avocatii Ministerului Sanatatii (MS) in cauza privind cea de-a doua demitere a lui Sorin Oprescu de la conducerea Spitalului Elias si au stabilit ca dosarul sa fie judecat in 26 ianuarie.
Tot joi, magistratii au luat in discutie contestatia doctorului Oprescu fata de ultima eliberare a sa din functie de la conducerea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). In acest dosar a intervenit o problema procedurala, data de faptul ca pe rolul Sectiei de contencios administrativ se mai afla un dosar in care parti sunt membrii Comitetului Director al Spitalului Universitar (inclusiv doctorul Oprescu), care contesta aceleasi ordine de demitere si care cer, in acelasi timp, suspendarea actului administrativ al MS. Avand in vedere faptul ca Oprescu este parte atat in dosarul deschis de Comitetul Director, cat si in cel in care isi reprezinta interesele personal, instanta a pus problema conexarii celor doua cauze. Antonie Iorgovan, avocatul lui Oprescu, s-a declarat nemultumit de aceasta decizie, sustinand ca cererea doctorului vizeaza si restabilirea provizorie a situatiei initiale de la SUUB, precum si obligarea instalarii Consiliului de Administratie si a Comitetului Director in termen de 24 de ore, in situatia in care instanta accepta cererea de suspendare. In aceste conditii, potrivit lui Iorgovan, nu ar fi indeplinite conditiile prevazute de lege referitoare la posibilitate, conexarii unor dosare. Potrivit legii, doua sau mai multe dosare pot fi conexate (judecate impreuna) numai in situatia in care obiectul, partile si cauza sunt identice. Instanta a amanat pentru 25 ianuarie discutarea posibilitatii de conexare a celor doua dosare, avand in vedere ca, anterior cu o zi, alt complet al Curtii de Apel Bucuresti a luat in discutie dosarul in care membrii Comitetului Director contesta demiterea lor si a stabilit termen tot pentru 25 ianuarie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.