Cererea liderului Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Nastase, de verificare a legalitatii mostenirii primite de la o matusa, adresata procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, a fost trimisa procurorilor Departamentului National Anticorupti
Cererea liderului Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Nastase, de verificare a legalitatii mostenirii primite de la o matusa, adresata procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, a fost trimisa procurorilor Departamentului National Anticoruptie (DNA) care fac verificari privind casa detinuta de fostul premier in strada Zambaccian.
Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a confirmat ca procurorii anticoruptie au extins cercetarile in cazul achizitiei de catre Adrian Nastase a terenului si unei parti din imobilul din strada Zambaccian, fiind avuta in atentie si mostenirea primita de familia acestuia. Mai exact, procurorii iau in considerare o legatura intre achizitionarea unei parti din imobilul situat in strada Zambaccian din Bucuresti si mostenirea primita de familia Nastase, fiind totodata avute in atentie aspectele semnalate de presa si cunoscute generic sub numele "Afacerea Matusa".
Nastase asteptat luni la audieri
Dupa cum se stie, liderul PSD, Adrian Nastase i-a solicitat in urma cu trei zile, procurorului general al Romaniei sa declanseze procedura de verificare a legalitatii mostenirii primite in 2005, de la o matusa, fapt confirmat ieri de Ilie Botos.
Totodata, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Adrian Nastase se va prezenta luni la Departamentul National Anticoruptie, pentru a discuta cu anchetatorii.
In septembrie 2004, PNA (n.r.- in prezent Departamentul National Anticoruptie) a informat ca dosarul privind modul de achizitionare a unui teren de catre premierul Adrian Nastase a fost inchis, Parchetul sustinand ca tranzactia a fost legala.
Intre timp, conducerea PNA si numele institutiei s-au schimbat, iar dosarul Zambaccian a fost redeschis, cercetarile in acest dosar fiind extinse. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.