"Sensibilitate, intuitie artistica, fantezie creatoare (...) completate de o tenacitate impresionanta, un grad mare de luciditate in ceea ce vrea sa realizeze, avand in acelasi timp clar si imaginea complexa a drumului ce are de parcurs si a scopului
"Sensibilitate, intuitie artistica, fantezie creatoare (...) completate de o tenacitate impresionanta, un grad mare de luciditate in ceea ce vrea sa realizeze, avand in acelasi timp clar si imaginea complexa a drumului ce are de parcurs si a scopului final", asa il vedea pe Zamfir Dumitrescu maestrul Corneliu Baba, la clasa caruia a absolvit, in urma cu mai bine de trei decenii. Iar drumul parcurs de elevul sau este expresia unei premonitii implinite. Salonul Oficial de Arta din Caraguatatuba (Brazilia), aflat la a treia editie, i-a adus, recent, pictorului Zamfir Dumitrescu - profesor universitar, presedintele Uniunii Artistilor Plastici - medalia de aur. "Ferestrele", "Alegorie" si "Peisaj" sunt titlurile lucrarilor, realizate in ulei pe panza (65x65 cm), cu care reprezentantul Romaniei la aceasta prestigioasa manifestare a cucerit juriul. Festivitatea decernarii premiilor s-a desfasurat, in urma cu o saptamana, la Teatrul Mário Covas din orasul de pe litoralul Oceanului Atlantic.
In ultimii ani, Caraguatatuba, cunoscut mai mult sub numele Caragua, capitala Statului Sao Paulo, este gazda unei competitii de anvergura in care-si dau intalnire artisti de pe toate continentele. Inscrierile pentru sectiunile Pictura, Sculptura, Desen si Gravura au avut loc in perioada 1 octombrie - 14 noiembrie 2005.
Cei 109 finalisti - pictori, sculptori, graficieni - din Brazilia, Canada, Germania, Statele Unite ale Americii, Suedia si Romania au fost selectati pe baza fotografiilor a trei lucrari de arta realizate dupa anul 2002. Salonul este deschis pana in 8 februarie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.