Uniunea Nationala a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) afirma ca noua lege a patronatelor ar trebui sa includa o serie de masuri "dure" care sa stea la baza formarii structurilor patronale si sa prevada, in mod special, principiile de reprezentat
Uniunea Nationala a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) afirma ca noua lege a patronatelor ar trebui sa includa o serie de masuri "dure" care sa stea la baza formarii structurilor patronale si sa prevada, in mod special, principiile de reprezentativitate la nivel national. "Suntem pentru criterii dure pentru constituirea patronatelor. Asta nu inseamna ca nu poate oricine sa-si faca patronat, dar la discutiile tripartite patronatele sa fie prezente doar prin structuri reprezentative", a aratat, ieri, Iona Cezar Coraci, presedintele UGIR-1903, citat de Mediafax. Pentru ca o structura patronala sa fie considerata reprezentativa pe plan national, industriasii propun ca cifra de afaceri a societatilor comerciale membre sa reprezinte minimum 5% din PIB pentru federatii si minimum 25% din PIB pentru confederatii. "In acest mod s-ar crea 2-3 patronate puternice care sa reprezinte mult mai coerent pozitia oamenilor de afaceri. Mai mult, patronii romani ar putea fi mai usor reprezentati in forurile europene, in care acum nu suntem pentru ca nu stiu pe cine sa cheme fiind atat de multi", a explicat Marius Opran, prim-vicepresedinte al UGIR-1903. Opran a precizat ca propunerile au fost transmise Consiliului Economic si Social, dar au fost respinse "cu vehementa" chiar de reprezentantii unor patronate. "Cei care nu sunt de acord cu aceste criterii sunt cei care nu vor obtine reprezentativitate in cazul aplicarii modificarilor propuse. Miscarea patronala din punct de vedere al reprezentativitatii se gaseste in minciuna pentru ca declara date false, iar proiectul de lege promovat de Ministerul Muncii perpetueaza aceasta stare. De aceea cerem ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, sa ia in serios modificarile legii patronatelor si sa nu se lase influentat de grupuri de interese care se agata de niste functii", au mai apreciat reprezentantii UGIR-1903. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.