O masina sport americana furata a fost gasita de politia din California si returnata proprietarului ei dupa 37 de ani de la data comiterii furtului, relateaza Mediafax.
Autoturismul - marca Chevrolet Corvette decapotabil, fabricat in anul 1968
O masina sport americana furata a fost gasita de politia din California si returnata proprietarului ei dupa 37 de ani de la data comiterii furtului, relateaza Mediafax.
Autoturismul - marca Chevrolet Corvette decapotabil, fabricat in anul 1968 - a disparut in ianuarie 1969, in timp ce era parcata in cartierul Queens din New York, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei rutiere californiene, Joe Zizi.
Serviciile vamale si Politia rutiera din California au descoperit autoturismul in noiembrie 2005, in timpul inspectiei efectuate asupra unui container care urma sa fie imbarcat, in portul Los Angeles, pe un vapor cu destinatia Suedia. "Cautarea dupa numarul de serie nu a dat nici un rezultat, deoarece fisierele nu erau informatizate la acea data", a adaugat Zizi. Anchetatorii au consultat, in aceste conditii, registrul national al autovehiculelor furate intocmit de companiile de asigurari si au reusit sa identifice masina ca fiind furata. Contactat de autoritati, proprietarul autoturismului - care se mutase, intre timp, in California - " a crezut ca i se face o gluma pentru camera ascunsa", a mai spus Zizi. Acesta a precizat ca autoturismul Corvette se afla "in stare perfecta" si ca, devenind masina de colectie, are acum o valoare si mai mare. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.