Transferul iernii, cel putin ca valoare, trecerea lui Mihaita Plesan de la Dinamo la "Poli" Timisoara, s-a perfectat ieri dimineata, dupa ce negocierile intrasera in impas miercuri seara. Ieri, Marian Iancu sI Ion Craciunescu, patronul sI directorul
Transferul iernii, cel putin ca valoare, trecerea lui Mihaita Plesan de la Dinamo la "Poli" Timisoara, s-a perfectat ieri dimineata, dupa ce negocierile intrasera in impas miercuri seara. Ieri, Marian Iancu sI Ion Craciunescu, patronul sI directorul general al lui "Poli", s-au asezat din nou la masa negocierilor cu fratii Ioan si Victor Becali, primul presedinte executiv la Dinamo, iar al doilea impresarul fotbalistului. Dupa doua ore de discutii, Plesan, care efectua un primul si ultimul antrenament sub comanda lui Esteban Vigo, noul tehnician al "cainilor rosii", a fost cedat de liderul Diviziei A la "Poli" Timisoara, pentru 800.000 de euro, plus inca 200.000 de euro la o eventuala revanzare. Initial, Ioan Becali ar fi vrut ca Dinamo sa aiba un procent fix dintr-un transfer ulterior, insa apoi a acceptat ca "Poli" ar putea sa nu-l vanda cu o suma la fel de mare, asa ca s-a multumit sa incaseze, in total, un milion de euro. "Lucrurile sunt aranjate cu el. Plesan este jucatorul Timisoarei incepand de astazi (n.r. ieri). Achizitionarea lui Plesan este foarte importanta. Prin aceasta achizitie, am pus punct transferurilor din campionatul intern", a declarat Ion Craciunescu la iesirea din sediul clubului Dinamo. Directorul general al lui "Poli" a povestit cum au decurs negocierile de miercuri seara si cele de ieri. "Am avut ceva emotii pentru ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa. Era o mica clauza care a scapat discutiei, iar aseara (n.r. - miercuri seara), cand am ajuns la acea clauza, ne-am impotmolit si am decis sa o lasam pe maine, adica azi. Domnul presedinte (n.r. - presedintele Marian Iancu) a gasit insa solutia care a dus la semnarea contractului", a precizat directorul general. Craciunescu a mentionat ca Plesan si-a dorit foarte mult sa lucreze cu antrenorul Gica Hagi, care l-a dorit insistent si in vara lui 2004 la Galatasaray. "L-am felicitat pe Plesan, i-am urat bafta si l-am pupat. El era emotionat pentru ca si-a dorit mult acest transfer. Chiar aseara discutam cu el si era atat de dezamagit incat nu va imaginati. Isi dorea foarte mult sa vina la Timisoara si sa realizeze impreuna cu Hagi proiectul care il pusesera la punct cand Hagi era la Galatasaray. Iata ca Timisoara a reusit ce n-a reusit Galatasaray", a mai spus Craciunescu. Imediat dupa incheierea negocierilor, Plesan a plecat impreuna cu Craciunescu spre Timisoara, pentru a-si pune semnatura pe un contract valabil cinci ani, cu un salariu de 120.000 de euro pe sezon. "Nu-mi pare rau ca am plecat de la Dinamo. Inseamna enorm pentru mine sa fiu antrenat de Hagi. A fost idolul copilariei mele si, pana la urma, am ajuns sa-l am antrenor", a declarat Plesan. "Imi doresc din tot sufletul sa castig campionatul cu Timisoara", a mai spus fotbalistul. Aseara era programata la Stadionul "Dan Paltinisanu" prezentarea oficiala a internationalului. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.