Regizorul Robert Altman va primi un Oscar onorific pentru intreaga cariera, au anuntat organizatorii prestigioasei gale a premiilor Academiei Americane de Film. Acum in varsta de 80 de ani, realizatorul serialului "MASH" si al filmelor "Gosford Park"
Regizorul Robert Altman va primi un Oscar onorific pentru intreaga cariera, au anuntat organizatorii prestigioasei gale a premiilor Academiei Americane de Film. Acum in varsta de 80 de ani, realizatorul serialului "MASH" si al filmelor "Gosford Park", "The Player" si "Short Cuts" a fost nominalizat de cinci ori la premiile Oscar, dar nu a castigat niciodata ravnitul trofeu. Oscarul ii va fi inmanat lui Altman in cadrul ceremoniei care va avea loc pe 5 martie, pentru a "onora o cariera care a reinventat mereu cea de-a saptea arta si a a inspirat atat publicul, cat si pe alti regizori", a precizat Academia Americana de Film. Realizator prolific, inca activ, Altman a regizat in cei 55 de ani de cariera 86 de filme sau telefilme. "Este un maestru al cinematografiei si merita aceasta recompensa", a declarat presedintele Academiei, Sid Ganis. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.