Directorul general al lui Juventus Torino, Luciano Moggi, a fost prezent in weekend-ul trecut la Londra, unde a discutat cu Peter Kenyon, directorul executiv al lui Chelsea, despre situatia lui Adrian Mutu. Chelsea a obtinut pe 15 decembrie 2005, dup
Directorul general al lui Juventus Torino, Luciano Moggi, a fost prezent in weekend-ul trecut la Londra, unde a discutat cu Peter Kenyon, directorul executiv al lui Chelsea, despre situatia lui Adrian Mutu. Chelsea a obtinut pe 15 decembrie 2005, dupa o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dreptul de a cere despagubiri de la atacantul roman, concediat pe 28 octombrie 2004 dupa ce acesta a fost depistat pozitiv la un control antidoping (consum de cocaina). Chelsea a cerut si a obtinut mai intai de la federatia engleza (FA) acest drept, contestat de Mutu la TAS. Dupa ce TAS a respins apelul "Briliantului", Chelsea a anuntat ca va cere la FIFA ca jucatorul sa plateasca in jur de 11 milioane de euro drept despagubire. Chelsea a platit gruparii italiene AC Parma, in vara anului 2003, 22,5 milioane de euro pentru Mutu, jucatorul primind un salariu de 3 milioane de euro pe sezon (contractul era valabil pana la 30 iunie 2008). Dupa concediere, Mutu a fost suspendat pentru 7 luni si a semnat, in ianuarie 2005, un contract pentru cinci ani cu Juventus Torino (cu un salariu ce va creste, progresiv, de la 1,2 milioane de euro in primul an la 1,8 milioane de euro in ultimul an), fara ca Chelsea sa primeasca o suma de transfer. Acum, gruparea londoneza vrea sa-si recupereze banii cheltuiti cu Mutu (din suma de transfer a scazut salariul pe care Mutu urma sa-l incaseze pana la finalul contractului), insa decizia finala va fi luata de FIFA. Moggi incearca sa ajunga la o intelegere cu Chelsea, de unde il vrea si pe William Gallas. Fundasul francez are un salariu de 2,5 milioane de euro pe sezon (contract pana in vara lui 2007), dar cere 5 milioane de euro pe sezon. Gallas poate pleca gratis de la Chelsea, prin rezilierea contractului, deoarece FIFA a adoptat o regula in acest sens pentru jucatorii care au evoluat cel putin cinci ani la acelasi club. Astfel, Moggi a propus ca Juventus sa plateasca o compensatie pentru Gallas sau sa trimita un jucator la schimb cu conditia ca gruparea engleza sa renunte la orice pretentie financiara in cazul lui Mutu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.