Emisiunea "Miezul problemei" de la postul National TV a fost scena unui conflict izbucnit intre ziaristul Doru Braia si fostul sef al "Informatiilor Externe" din timpul regimului comunist generalul Nicolae Plesita. Incidentul a demarat odata cu sosir
Emisiunea "Miezul problemei" de la postul National TV a fost scena unui conflict izbucnit intre ziaristul Doru Braia si fostul sef al "Informatiilor Externe" din timpul regimului comunist generalul Nicolae Plesita. Incidentul a demarat odata cu sosirea in sediul televiziunii a generalului Plesita". Ziaristul Doru Braia, angajat al postului N24, si fost disident politic, a fost anchetat in trecut de tortionarul Plesita. Mai mult, potrivit lui Braia, securistul Plesita a incercat chiar sa-l asasineze in anii '80 in Germania.
Afland despre faptul ca Plesita era invitat in studioul "National TV", Doru Braia a intrat in direct in emisiune pentru a-i transmite securistului urmatoarele cuvinte: "Domnule Plesita, sunt la sapte metri de dumneavoastra si va avertizez ca atunci cand veti iesi veti da ochii cu mine". De asemenea, ziaristul l-a catalogat pe Plesita ca fiind "tortionarul neamului romanesc".
Initial, Plesita i-a pus in vedere moderatorului, Madalin Ionescu, ca daca emisiunea va continua pe acelasi "ton suburban", va parasi studioul. Generalul a lansat apoi mai multe jigniri la adresa lui Braia, pe care l-a facut, printre altele, "narod".
Pentru ca starea de tensiune a atins la un moment dat apogeul, oficialii postului de televiziune au solicitat interventia oamenilor de ordine care s-au postat intre Doru Braia si usa studioului in care avea loc emisiunea "Miezul Problemei". Surprins de reporterii ZIUA pe culoarele televiziunii, Doru Braia si-a manifestat dispretul fata de fostul sef al spionajului romanes: "Asta este cel mai mare tortionar al neamului romanesc". Intrebat despre incident, Braia ne-a declarat: "Nu s-a intamplat nimic dupa emisiune. Ei s-au speriat, eu eram in camera de alaturi, si s-au speriat cand i-am zis ca sunt la sapte metri de el. In timpul emisiunii el m-a facut <<derbedeu>>, <<hahalera>> sau <<nimeni in lume>>. Eu l-am facut ceea ce este: infractor si membru al odioasei Securitati". (P.N. & G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.