Noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Iulian Galca, a sustinut ieri ca nu a dorit sa participe la alegerile pentru conducerea acestui for si ca, inainte de a merge la sedinta Consiliului, intentiona chiar sa se retraga
Noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Iulian Galca, a sustinut ieri ca nu a dorit sa participe la alegerile pentru conducerea acestui for si ca, inainte de a merge la sedinta Consiliului, intentiona chiar sa se retraga din CSM si din activitatea de judecator. Galca a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca inainte sa plece la ultima sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii se decisese sa se retraga din activitatea de judecator si din CSM, vrand sa se dedice activitatii universitare, fiind lector la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Alba Iulia.
"Nimeni nu a dorit sa candideze"
Totodata, noul presedinte al CSM a explicat si modul in care s-au desfasurat in urma cu doua zile alegerile. Galca a accentuat faptul ca nimeni nu a dorit sa candideze pentru conducerea acestui for, confirmand astfel declaratia ministrului Justitiei, Monica Macovei, care preciza ca "nu a fost depusa nici o candidatura". Magistratul a adaugat, citat de Mediafax, ca a propus ca toti potentialii candidati sa fie trecuti pe o lista si apoi sa se faca alegerile, insa aceasta varianta nu a fost acceptata de procurorii din CSM.
In final, alegerile in Consiliul Superior al Magistraturii s-au desfasurat in urma unor propuneri facute de membrii forului. Galca a afirmat ca a decis totusi sa accepte functia pentru a nu provoca "un moment delicat" in cadrul institutiei. "Am acceptat sa candidez deoarece era un moment delicat, un moment dificil. Consecintele sunt foarte grave daca Consiliul Superior al Magistraturii nu va lucra in urmatoarele luni. Era riscul sa nu poata lucra pentru ca eu m-as fi retras. Si alti colegi ai nostri s-ar fi retras (...). In aceasta situatie, trebuia sa-si asume cineva responsabilitatea si am acceptat", a motivat Iulian Galca. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.