Primul Comitet executiv al FR de Gimnastica, dupa alegerile din luna decembrie, a aprobat, ieri, numirile lui Mircea Apolzan in functia de secretar general si a lui Ioan Suciu in postul de antrenor federal la lotul masculin, precum si pe cea a lui Ni
Primul Comitet executiv al FR de Gimnastica, dupa alegerile din luna decembrie, a aprobat, ieri, numirile lui Mircea Apolzan in functia de secretar general si a lui Ioan Suciu in postul de antrenor federal la lotul masculin, precum si pe cea a lui Nicolae Forminte ca antrenor coordonator al lotului olimpic feminin. Din acesta fac parte noua senioare si 12 junioare si se va pregati la Deva. Catalina Ponor, Floarea Leonida si Alexandra Eremia se vor antrena separat la cluburi si daca vor dovedi ca sunt in forma vor participa la competitiile importante ale anului. Tot separat se va pregati si Marian Dragulescu, care a fost ales reprezentantul gimnastilor in Comitetul executiv. Monica Rosu a renuntat la activitatea competitionala, conform declaratiei presedintelui Adrian Stoica. "Ponor se va pregati cu antrenorul Matei Stanei la Bucuresti si sper sa ajunga intr-o forma care sa-i permita selectia pentru CE. Ii doresc succes, ii transmit ca ma bazez pe aportul ei la echipa", a precizat Forminte. Selectiile pentru CE si CM din acest an vor avea loc in urma mai multor concursuri de verificare si a Internationalelor Romaniei de la Ploiesti, din aprilie. Adrian Stoica vede fireasca numirea fostului gimnast Ioan Suciu in postul de antrenor federal si a promis ca ii va gasi un rol pe masura si fostului sau contracandidat la presedintie, Marius Urzica. "Pe Suciu il consider un om serios, asezat, capabil sa invete, stie sa lucreze pe calculator, stie limbi straine si este absolvent al ANEFS. Cu Urzica avem alte discutii. Ne gandim la el, este un baiat care efectiv a facut multe pentru gimnastica romaneasca, trebuie sa fie ajutat si o sa incercam sa-l ajutam", a precizat oficialul FRG. Pentru 2006, Stoica a precizat ca obiectivele FRG sunt cucerirea a una-doua medalii la fiecare competitie majora. "Este o etapa grea, o etapa de formare a unei echipe. Cu exceptia Catalinei, la fete totul este nou". Nicolae Forminte a semnat un contract cu FRG pana la JO 2008 de la Beijing si federatia va propune includerea lui in programul olimpic Pol Romania. Adrian Stoica a precizat ca strategia de pregatire a loturilor olimpice a ramas in linii mari cea stabilita la inceputul anului 2005. In privinta antrenorilor Belu si Bitang, Stoica a reamintit ca ambii au vrut sa rupa colaborarea cu FRG. "Pozitia federatiei este pozitia lui Belu si Bitang. Dansii s-au exprimat foarte clar si explicit ca nu doresc sa se implice in continuare in gimnastica". Presedintele FRG sustine ca pregatirea centralizata este cea care a dus cele mai mari beneficii, dar Ponor si Dragulescu sunt sportivi de exceptie, care se pot pregati cu succes si in afara loturilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.