Cotidianul "Ultima ora", care apare la Tel Aviv, a publicat lista celor 10 romani alesi in urma sondajului "Oamenii anului 2005", organizat de Centrul Cultural Israeliano-Roman. Ei au fost desemnati dintr-un numar mare de oameni care au intrat in foc
Cotidianul "Ultima ora", care apare la Tel Aviv, a publicat lista celor 10 romani alesi in urma sondajului "Oamenii anului 2005", organizat de Centrul Cultural Israeliano-Roman. Ei au fost desemnati dintr-un numar mare de oameni care au intrat in focusul mass-media, personalitati cu activitati, opere si initiative benefice in lumea romana-evreiasca. Totusi, numele altor zeci de personalitati, la fel de merituoase, au ramas, din pacate, nementionate. Cei 10 alesi sunt: presedintele Romaniei, Traian Basescu, primarul general al Bucurestiului, Adriean Videanu, avocatul Radu Catalin Dancu, ambasadoarea Romaniei in Israel, dr. Valeria Mariana Stoica, actorul Florin Piersic, ziaristul Sorin Rosca Stanescu, actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului National, Constantin Toma, directorul-general "Omniasig", sponsor al Teatrului Evreiesc din Bucuresti, omul de televiziune Mihaela Radulescu si poetul Mircea Dinescu. Cu acelasi prilej au fost alesi si cei 10 "Oameni ai anului 2005", din randurile israelienilor originari din Romania: deputata Colette Avital, industriasul Bruno Landesberg, consulul de onoare al Romaniei la Ierusalim, actrita Lya Koenig, dr. Zwika Bercovici (pentru initiativa de a apropia cele doua orase-Ierusalim si Bucuresti), Odetta Schwartz (realizatoarea celei mai populare emisiuni de televiziune din Israel), ziaristul si editorul Tesu Solomovici (pentru cartile "Istoria Holocaustului din Romania", "Istoria Evreilor din Romania de la inceputuri si pana astazi", "Pacepa - un dosar incendiar" si "Cartea cu anecdote circumcise"), Uly Valureanu, (initiatorul Agentiei de presa Internet, in limba romana "Buna dimineata, Israel"), compozitorul Harry Reininger, scriitorul G. Mosari si scriitorul Mirel Brates pentru romanul "Israel fara horoscop", premiat de "Uniunea Scriitorilor din Romania" si de "Asociatia scriitorilor de limba romana din Israel"). Manifestarea de inmanare a distinctiilor va avea loc miercuri, 1 februarie, la Muzeul Eretz Israel din Tel Aviv. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.