Pe DN 66, in zona Defileului Jiului, se circula ieri cu prudenta, dupa ce, cu o zi in urma, traficul a fost blocat mai mult de sase ore, din cauza prabusirilor de stanci si trunchiuri de copaci. Circulatia a fost reluata marti seara, insa si in curs
Pe DN 66, in zona Defileului Jiului, se circula ieri cu prudenta, dupa ce, cu o zi in urma, traficul a fost blocat mai mult de sase ore, din cauza prabusirilor de stanci si trunchiuri de copaci. Circulatia a fost reluata marti seara, insa si in cursul noptii s-au inregistrat caderi de materiale aluvionare. Angajatii Sectiei Targu Jiu a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, precum si cei ai politiei rutiere gorjene, se aflau ieri in zona si actionau pentru degajarea drumului si asigurarea traficului auto in conditii de siguranta. In paralel, muncitorii si salvamontistii gorjeni au inceput curatarea versantul de stanci si copaci.
Si pe DN 7 s-a reluat ieri, la pranz, traficul, pe o singura banda, pentru autovehicule de pana la 7,5 tone, dupa doua saptamani dupa ce avalanse de stanci au blocat circulatia auto si feroviara. Pregatirile pentru deschiderea traficului pe Valea Oltului au fost incheiate in linii generale inca de marti seara, prin montarea instalatiei de semaforizare si a panourilor de protectie. Inca de la ora 11.00, in zona s-au adunat foarte multe masini, soferii sperand ca traficul va fi redeschis mai devreme. "Sunt semafoare montate si acestea vor permite trecerea autoturismelor fie dintr-o parte, fie din cealalta (spre Valcea sau spre Sibiu)", a declarat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, prezent la fata locului.
Pe DN 73C (Curtea de Arges-Piatra) circulatia ramane insa inchisa, din cauza alunecarii de teren de sub carosabil, groapa formata intre Curtea de Arges si Tigveni avand o adancime de 8 metri si latime de 2 metri. Traficul sub 3,5t este deviat pe DJ 678 A (DN7 km 155+950-DN 73C km 55+900), iar traficul mai mare de 3,5t este deviat prin Campulung spre Pitesti pe DN 7C si din Ramnicul Valcea spre Pitesti pe DN 64 si apoi pe DN 65 cu semnalizare corespunzatoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.