Un bucurestean ramas paralizat, cand trecusera doar doua decenii din viata sa, este de 35 de ani internat in Spitalul Elias. Cum specificul unitatii s-a schimbat, conducerea acesteia vrea sa-i gaseasca pacientului un alt loc, unde sa fie bine ingriji
Un bucurestean ramas paralizat, cand trecusera doar doua decenii din viata sa, este de 35 de ani internat in Spitalul Elias. Cum specificul unitatii s-a schimbat, conducerea acesteia vrea sa-i gaseasca pacientului un alt loc, unde sa fie bine ingrijit, dar mutarea trebuie facuta cu multa delicatete. Pacientul - care a stat pe acelasi pat de spital peste trei decenii, ca urmare a unui dramatic accident, a carui identitate nu a fost dezvaluita - este un caz special, care trebuie rezolvat de catre noii sefi ai fostei unitati medicale de protocol a regimului comunist. "Nu vreau sa-l fac sa sufere, dar specificul spitalului este de urgenta si nu putem mobiliza personalul sa se ocupe de el 24 de ore din 24, pentru ca acest om vede, aude, vorbeste, gandeste, dar nu poate face nici o miscare. Mai mult, cred ca, vazand acelasi decor timp de 35 de ani, barbatul s-a decompensat psihic", a declarat pentru Mediafax Vlad Romano, directorul Spitalului Elias.
Directorul a aflat despre acest caz ieri, intr-o discutie privind organizarea sectiilor spitalului. El nu vrea sa-l faca sa sufere pe barbatul care acum are 55 de ani si nici sa creeze probleme in familia acestuia, fiind vorba de oameni care au peste 80 de ani. "Totusi, trebuie gasita o solutie pentru o rezolvare umana a situatiei acestui om bolnav", a mai spus Romano.
Sorin Oprescu, fostul director al Spitalului isi aminteste si el ca, in urma cu patru ani, cand a preluat sefia unitatii sanitare, l-a luat in "custodie" si pe barbatul paralizat. "Atunci a venit la mine tatal barbatului. A plans si m-a implorat sa nu-l dau afara pentru ca el este batran, are o pensie de doua milioane de lei si nu poate face nimic ca sa-si ajute copilul. Probabil ca respectivul tata a avut candva o functie importanta daca din 1971, cand a fost internat pacientul si pana in '90, cand statutul spitalului a suferit modificari, barbatul a putut sta internat in Spitalul Elias, unitate sanitara de protocol, unde erau pregatite rezerve in care ar fi putut fi tratati sefii de stat in cazul unor eventuale probleme de sanatate", a declarat doctorul Oprescu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.