Se face ori nu se face remanierea? Vine sau nu vine d-l Iamandi ministru plin sau grupa H, ramane mai departe grupa O, adica in opozitie?! In opozitie ca si national-taranistii, care la Eforie, Glodeni si Badacini au cate o bucata de partid si ideolo
Se face ori nu se face remanierea? Vine sau nu vine d-l Iamandi ministru plin sau grupa H, ramane mai departe grupa O, adica in opozitie?! In opozitie ca si national-taranistii, care la Eforie, Glodeni si Badacini au cate o bucata de partid si ideologie. Maniu pretinde ca are dreptate, pe cand oficiosul "e cu adevarata "Dreptate". Povestea e ca si cu painea, unde morarii raman scumpi la faina si scumpi la tarata, care e tot faina... Iar brutarii se lamenteaza ca inchid dugheana daca nu li se urca pretul la 8 lei. Pana la obtinerea revendicarilor, se aduna in congrese cotidiene, mai acatarei ca al hitleristilor de la Nurenberg - sau consiliul minoritatilor de la Geneva. Suntem amenintati sa ramanem fara paine si se prea poate ca astazi Iasul sa fie pustiu, cu obloanele trase, sau in greva pasiva a la Gandhi. Mult mai senine sunt zilele la Geneva, unde Sovietele au intrat in Liga Natiunilor, in stil mondial, convertind oite rebele la genevism. Desigur politia nu prea e bucuroasa de subita intimitate cu bolsevicii, care n 'au sa uite de fel ca suntem burghezi, asa cum nu trebuie sa uitam cu totii ca tezaurul nostru tot la ei se afla inca. Daca painea se va scumpi, in schimb avem zarzavaturi din belsug, incat d-l Manoilescu Strunga a plecat in Japonia sa-l vanda... Noi credem ca in randul politicienilor nostrii s'a instaurat o molima, aceea a dorului de duca peste mari si tari. Nu ne va mira intr'o zi sa vindem excedentul de zarzavat pana si in Bulgaria. De aceasta boala s'a molipsit si d-l Tatarescu, care cauta inca sa se deprinda cu... plecarea. Numai noi poporul trebuie sa ne deprindem cu necazurile si cu lipsurile si speram sa ne fie mai bine cand auzim de REMANIERE. Ne intrebam unii pe altii: cand se face remanierea?
ZIUA, 12 ianuarie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.