Ministrul Economiei, Codrut Seres, a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, solicitand verificarea faptelor si actelor care au dus la incheierea contractelor de intermediere de furnizare a gazelor naturale din Federatia Ru
Ministrul Economiei, Codrut Seres, a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, solicitand verificarea faptelor si actelor care au dus la incheierea contractelor de intermediere de furnizare a gazelor naturale din Federatia Rusa. Sesizarea vizeaza contractele incheiate de agentii economici din Romania, prin intermediul firmelor Wintershall Erdgas Handelshaus Zug AG si IMEX OIL Limited. Potrivit Mediafax, documentul vizeaza toate acordurile semnate cu societati comerciale rezultate in urma reorganizarii fostelor regii autonome RENEL si ROMGAZ - firmele Distrigaz Sud, Distrigaz Nord, ELCEN, Termoelectrica si Romgaz. "In sesizare, ministrul cere ca, in situatia in care faptele verificate prezinta indicii de natura infractionala, sa fie inceputa urmarirea penala impotriva persoanelor vinovate si recuperarea prejudiciului cauzat", se arata intr-un comunicat al Ministerului.
Luni, presedintele Traian Basescu a reluat ideea grupurilor de interese din jurul Ministerului Economiei si Comertului, amintind ca s-a pronuntat asupra acestui subiect in vara anului trecut, pentru ca in prezent sa se constate ca Romania plateste cel mai mare pret pentru gazele naturale. In replica, Seres a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu are la indemana informatii si poate sa precizeze care sunt grupurile de interese din jurul Ministerul Economiei, iar daca va prelungi acest "suspans" ar putea fi incadrat la "tainuire". Seres a reafirmat ideea ca ministerul pe care il conduce nu este titularul unui contract de import de gaze naturale, acestea fiind in sarcina unor firme private si de stat din Romania. Astfel, ministrul considera ca daca ar exista suspiciuni, dovezile trebuie cautate in aceasta zona. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.