In vreme ce fostii antrenori ai lotului olimpic feminin de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang, se pregatesc sa-si faca bagajele pentru China pentru a participa in februarie la o prima runda de negocieri cu asiaticii, presedintele COSR, Octav
In vreme ce fostii antrenori ai lotului olimpic feminin de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang, se pregatesc sa-si faca bagajele pentru China pentru a participa in februarie la o prima runda de negocieri cu asiaticii, presedintele COSR, Octavian Morariu, vrea sa-i convinga sa nu paraseasca tara. "COSR nu-si doreste sa piarda acest cuplu de antrenori, dar nu ne permitem nici sa incalcam autonomia FRG. Trebuie sa gasim o formula pentru ca Belu si Bitang sa ramana in Romania. Dar atentie, vorbim despre sportul romanesc, si nu de lotul de gimnastica. Nu mi se pare normal si nici moral sa ne dispersam de cei mai mari furnizori de medalii", a declarat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu. Pe de alta parte, daca COSR mizeaza in continuare pe Belu si Bitang, conducerea executiva a FRG pare decisa sa-i acorde o sansa antrenorului Nicolae Forminte, care ar urma sa pregateasca lotul olimpic feminin pentru intrecerile din 2008, de la Beijing. Si daca oficialii COSR au evitat sa dezvaluie propunerea facuta telefonic celor doi antrenori, ieri, Octavian Belu a declarat ca proiectul COSR vizeaza coordonarea activitatii unei academii de gimnastica similare celei infiintate de Nadia Comaneci in SUA. "Am discutat telefonic cu conducerea COSR, iar in zilele urmatoare ne vom intalni pentru a clarifica intentiile forului olimpic in ce ne priveste. Ar fi vorba de proiectul unei academii, asemanatoare cu cea a lui Bart Conner, in SUA", a declarat Belu.
"Academia se va adresa tinerilor din intreaga lume, iar proiectul nu se suprapune cu activitatea de performanta a centrului olimpic de la Deva", a mai precizat Belu, considerand ca strategia de performanta apartine numai FR Gimnastica. "O decizie finala, insa, o vom lua dupa revenirea noastra din China", a concluzionat Belu. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.