Desi Mihaita Plesan (24 de ani) era anuntat ca si transferat la "Poli" Timisoara pentru urmatorii trei ani si jumatate, conform intelegerii dintre clubul banatean si FC Dinamo, discutia purtata aseara intre Ion Craciunescu, directorul general al timi
Desi Mihaita Plesan (24 de ani) era anuntat ca si transferat la "Poli" Timisoara pentru urmatorii trei ani si jumatate, conform intelegerii dintre clubul banatean si FC Dinamo, discutia purtata aseara intre Ion Craciunescu, directorul general al timisorenilor, si Ioan Becali, presedintele executiv al "cainilor rosii", a aruncat intreaga afacere sub semnul incertitutidinii. Poli se angajase sa plateasca imediat 1,2 milioane de euro, la care se adaugau 300.000 de euro la finalul campionatului. Totusi, Dinamo a pretins si 20% dintr-un eventual transfer al fotbalistului in strainatate, lucru ce a suspendat negocierea dintre cluburi. Ion Craciunescu a declarat ca intreaga afacere a picat datorita procentului cerut de dinamovisti. "Plec la Timisoara. Afacerea Plesan a cazut", a spus oficialul banatenilor. Informatia a fost confirmata de Ioan Becali: "Plesan ramane la Dinamo". "Banderas" efectuase ieri vizita medicala la INMS alaturi de Dinamo, starnind regrete printre coechipierii sai. "Am vazut ca Mihaita a facut vizita medicala cu noi, deci e la Dinamo. Nu cred ca o sa fie o problema astazi, dar pana maine nu se stie ce se va intampla. Probabil, clubul a primit o anumita suma de bani si il va lasa sa plece. Eu ii doresc tot binele si, poate, imi va veni si mie randul sa plec", a declarat Florentin Petre, care a adaugat ca Plesan merita sa joace la un nivel mai inalt. Cosmin Moti a declarat ca isi doreste ca mijlocasul sa ramana la Dinamo. "Nu stiu daca pleaca. Daca e aici, inseamna ca inca e la Dinamo. Daca o sa plece, o sa trebuiasca sa imi gasesc alt coleg de camera. Nu ar fi bine pentru el sa plece dupa doar sase luni", a spus Moti. Totusi, in cazul in care afacerea se va realiza, Plesan (sase selectii la Nationala - un gol) va fi protagonistul celui mai scump transfer intern, fiind dorit la Timisoara in mod expres de catre antrenorul Gica Hagi, care a mai incercat sa-l aduca si la Galatasaray atunci cand pregatea gruparea turca. Plesan a fost adus asta-vara la Dinamo, de la Universitatea Craiova, la "pachet" cu Guso, Daouda, Moti si I. Iordache, pentru 2,4 milioane de dolari.
La acel moment, Plesan era evaluat in actele de transfer la un milion de dolari. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.