Senatorii nu au habar cand expira termenul de depunere a declaratiilor de avere reactualizate. Chestionati in legatura cu data limita pana la care aveau obligatia sa depuna la Secretariatul acestei Camere formularele de avere completate, cei mai mult
Senatorii nu au habar cand expira termenul de depunere a declaratiilor de avere reactualizate. Chestionati in legatura cu data limita pana la care aveau obligatia sa depuna la Secretariatul acestei Camere formularele de avere completate, cei mai multi dintre parlamentari au raspuns ca nu au auzit despre existenta unui asemenea termen.
De altfel, pe site-ul Senatului, erau postate ieri doar declaratiile de avere a 20 de senatori, din totalul de 137, dovada ca parlamentarii nu s-au grabit sa-si faca publica agoniseala de anul trecut. Mai mult, dintre cei 11 reprezentanti ai Biroului Permanent, doar democrata Paula Ivanescu avea declaratia reactualizata pe site. "Eu mi-am completat formularul la sfarsitul anului, pentru ca stiam ca am aceasta obligatie, dar nu stiu sa existe un termen limita in aceasta chestiune. Nu cunosc termenele legale. Ma voi intalni cu colegii de comisie pe 23 ianuarie si vom discuta aceasta problema", ne-a declarat senatorul UDMR, Peter Eckstein, membru al Comisiei Juridice din Senat. Nici secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, nu stia de existenta unei date fixe. "Declaratiile sunt pe propria raspundere, asa ca nu ma intereseaza pe mine termenul de depunere. Este treaba fiecarui senator sa o faca publica in termen. Eu doar am dat indicatii ca toate formulare depuse la Secretariat sa fie postate pe site in 5 minute de la predare", ne-a declarat Vasiliu. Speriati insa de un zvon fals, potrivit caruia termenul de depunere ar fi expirat la data de 10 ianuarie a.c., parlamentarii s-au grabit sa-si depuna noile formulare. Astfel, daca in prima parte a zilei de ieri, pe site-ul Senatului aparea o lista distincta cu cei 20 de senatori mai silitori la capitolul "transparenta", in a doua parte tabelul a fost retras, fiind trecuti toti senatorii, cu diferenta ca in dreptul fiecarui ales care nu-si declarase averea scria "pagina in constructie". In realitate, legea 115/1996 actualizata prevede declansarea procedurii de control al averii, in cazul neactualizarii acesteia, din motive imputabile, pana la data de 31 decembrie a fiecarui an, cu mentiunea ca mai exista un termen de 30 de zile de la data depunerii pana la afisarea informatiilor pe site. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.