Florentin Petre a declarat ieri, la INMS, cu ocazia vizitei medicale efectuate de "cainii rosii", ca in cazul in care salariile vor fi micsorate jucatorii de valoare nu vor mai semna cu Dinamo. "Probabil ca acest pas al domnului Becali... Gigi Becali
Florentin Petre a declarat ieri, la INMS, cu ocazia vizitei medicale efectuate de "cainii rosii", ca in cazul in care salariile vor fi micsorate jucatorii de valoare nu vor mai semna cu Dinamo. "Probabil ca acest pas al domnului Becali... Gigi Becali va face ca si salariile altor fotbalisti din tara sa creasca, pentru ca, intr-adevar, valoarea noastra ca fotbalisti sa fie rasplatita asa cum trebuie. Speram ca si la Dinamo sa se intample lucrul asta", a declarat Petre, cu referire la faptul ca finantatorul FC Steaua a marit contractele "militarilor"cu sume cuprinse intre 20.000 si 50.000 de euro. Capitanul lui Dinamo a mai spus ca doreste sa castige titlul alaturi de antrenorul Esteban Vigo (foto). "Sunt fericit ca sunt in continuare la Dinamo. Sunt 18 ani in care am muncit foarte mult", a precizat Petre, care este de parere ca Vigo a fost informat de discutiile pe care le-a avut cu presedintele executiv al clubului, Ioan Becali, dar crede ca interesul noului antrenor este ca toti fotbalistii sa evolueze cat mai bine. La vizita medicala a lui Dinamo au participat 27 de jucatori: Adnan Guso, Vladimir Gaev, Florin Matache - portari; Mariko Daouda, Cosmin Moti, Lucian Goian, George Galamaz, Stefan Radu, Ionut Balan, Cristian Pulhac, Dorin Mihut - fundasi; Andrei Margaritescu, Ianis Zicu, Florentin Petre, Stefan Grigorie, Mihaita Plesan, Adrian Cristea, Vlad Munteanu, Catalin Munteanu, Hristu Chiacu - mijlocasi; Claudiu Niculescu, Ionel Danciulescu, Alexandru Baltoi, Octavian Chihaia, Florin Bratu, Ilie Iordache si Liviu Ganea - atacanti. Antrenorii Esteban Vigo si Urbano Ortega au sosit la Institutul National de Medicina Sportiva in jurul orei 7,30, fiind intampinati de directorul sportiv Constantin Danilescu. Cei doi tehnicieni, ajutati de translatorul clubului, au facut cunostinta cu o parte din jucatorii formatiei pe care o antreneaza si, dupa aproximativ 15 minute, au plecat la sediul clubului.
Vigo: "Am mentalitate de invingator"
Altfel, marti seara, dupa ce au sosit in Romania, Vigo si Ortega au cinat impreuna cu o parte a sefilor din "Groapa". La masa au fost prezenti Ioan Becali, Cristian Borcea, Nicolae Badea, Vasile Turcu, Cornel Dinu si Constantin Danilescu. Vigo s-a declarat multumit de lotul lui Dinamo si a precizat ca se va baza si pe jucatori de la "satelitul" Dinamo II. De asemenea, Vigo a mai spus ca este posibil sa aduca la Dinamo si jucatori spanioli, daca din vara i se va prelungi contractul. Vigo a semnat cu Dinamo o intelegere valabila pana la finalul acestui sezon, pentru un salariu de 25.000 de euro, cu optiune de prelungire pe doi ani, in conditii financiare mult mai avantajoase, in cazul in care isi va indeplini obiectivele - castigarea titlului, joc spectaculos, readucerea spectatorilor la stadion. "Eu sunt tipul de antrenor care vrea sa castige toate meciurile. Am jucat multi ani la o echipa unde eram obligati sa castigam toate meciurile, inclusiv pe cele de antrenament. Eu am o mentalitate de invingator si doresc sa imprim acelasi lucru si jucatorilor lui Dinamo. Avand in vedere calitatea lotului, sunt convins ca putem avea rezultate bune. Noi nu vom juca asa cum impun adversarii, ci doresc sa-i invat sa joace ce vrem noi", a spus tehnicianul spaniol. Referindu-se la sistemul cantonamentelor, Vigo a subliniat: "Cantonamente exista in toata lumea, in toata Europa, numai ca in alte tari sunt mai scurte decat in zona Balcanilor. Inainte de toate, ca sa putem schimba mentalitatea jucatorilor trebuie sa le explicam de ce si pentru ce le cerem asta. In prima mea experienta in Romania, la Craiova, jucatorii aveau reactii adverse fata de a sta prea mult timp concentrati in cantonamente, dar am lucrat cu ei si am reusit sa le schimbam mentalitatea". (MIG)
Mihut la Dinamo
Dorin Mihut (fundas dreapta, 24 de ani) este ultima achizitie a lui Dinamo, fotbalistul fiind transferat de la divisionara secunda FC Bihor Oradea. Mihut, care a evoluat pentru o selectioneata divizionara la un turneu efectuat in 2003 in Cipru (a si marcat un gol), a semnat un contract pana in 2010 cu FC Dinamo. Mihut a efectuat ieri vizita medicala la INMS alaturi de lotul "cainilor rosii". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.