Ieri dimineata, comisia de audieri a sportivilor si a personalului din anturajul sportivilor care au incalcat reglementarile antidoping, aflata sub tutela Agentiei Nationale Antidoping, a analizat trei cazuri de dopaj inregistrate la finele anului tr
Ieri dimineata, comisia de audieri a sportivilor si a personalului din anturajul sportivilor care au incalcat reglementarile antidoping, aflata sub tutela Agentiei Nationale Antidoping, a analizat trei cazuri de dopaj inregistrate la finele anului trecut in boxul romanesc. Conform ANAD, rezultatele testelor doping efectuate componentilor lotului national de box, cadetii Nica Nicusor, Voicu Constantin si George Cristea, in decembrie 2005, la solicitarea ANS, "indica faptul ca sportivii au consumat Furosimed, substanta aflata pe lista interzisa". Conform unui comunicat remis redactiei, "in cadrul audierilor, cei trei sportivi si-au recunoscut vinovatia si au dat o declaratie pe propria raspundere in acest sens". Astfel, conform prevederilor legislatiei anti-doping in vigoare, "urmeaza sa se intruneasca Comitetul pentru sanctiuni in vederea stabilirii sanctiunilor ce vor fi aplicate celor trei sportivi", Nica, Voicu si Cristea riscand o suspendare din ring de cel putin doi ani. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.