Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de ieri, sa amendeze cu 500 de milioane de lei vechi postul de televiziune OTV, pentru instigare la ura fata de etnia maghiara, informeaza Mediafax. Intr-una dintre editiile emisiunii "D
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de ieri, sa amendeze cu 500 de milioane de lei vechi postul de televiziune OTV, pentru instigare la ura fata de etnia maghiara, informeaza Mediafax. Intr-una dintre editiile emisiunii "Dan Diaconescu Direct", difuzata in a doua parte a lunii decembrie, Gigi Becali, in calitate de invitat, a facut o serie de afirmatii jignitoare la adresa etniei maghiare din Romania, precum si a unor personalitati ale societatii romanesti. Presedintele CNA, Ralu Filip, a spus ca, pe langa instigarea la ura, emisiunea "Dan Diaconescu Direct" mai are probleme si cu limbajul violent folosit de invitati, fara ca moderatorul sa intervina in vreun fel. Membrii CNA au facut referire in special la apelative precum "maimuta", "jegos", "lepra" sau "chelios", folosite de Gigi Becali in discursul sau. Dan Diaconescu, prezent in sedinta CNA, a spus ca incearca de fiecare data sa-si tempereze invitatii.
Prima "tradata din dragoste"
CNA a mai decis, sa amendeze cu 250 de milioane de lei vechi si postul Prima TV. Sanctiunea a fost data pentru incalcarea reglementarilor din domeniul audiovizual in cadrul emisiunii "Tradati in dragoste", prezentata de Ernest. Membrii CNA au decis sa solicite postului contractele incheiate cu actorii care figureaza in emisiune si a solicitat numele si adresele celor care apar in emisiune, pentru a se verifica daca acestia si-au dat sau nu acordul pentru difuzare. Potrivit Mediafax, Prima TV a transmis o scrisoare prin care explica mai multe lucruri legate de emisiune, dar nu ofera si informatiile cerute de CNA. Presedintele CNA a dispus monitorizarea emisiunii si de acum inainte, pentru identificarea eventualelor abateri de la lege. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.