Singura reprezentanta a voleiului romanesc in sferturile de finala ale cupelor europene, echipa feminina Rapid-AIBO, are de indeplinit o misiune aproape imposibila in Cupa CEV, elevele antrenorilor Costinel Stan si Alina Pralea urmand sa evolueze, di
Singura reprezentanta a voleiului romanesc in sferturile de finala ale cupelor europene, echipa feminina Rapid-AIBO, are de indeplinit o misiune aproape imposibila in Cupa CEV, elevele antrenorilor Costinel Stan si Alina Pralea urmand sa evolueze, diseara, de la ora 21.30, in fief-ul redutabilei grupari italiene Scavolini Pesaro. Cotata ca principala favorita la cucerirea trofeului, team-ul din Peninsula este o selectionata multinationala, cu jucatoare din Brazilia, SUA, Franta, Ucraina si Italia, printre care se regasesc cea mai valoroasa jucatoare din lume, brazilianca Tavares de Castro, dar si cel mai pragmatic centru, Simona Rinieri. "Ajungem in Italia dupa o victorie istorica a adversarei noastre in fata valoroasei grupari din Bergamo. E un adevarat carnaval la Pesaro, dar vom incerca sa-i surprindem. Suntem constienti ca balanta calificarii inclina net in favoarea lor, dar in sport orice este posibil", a spus managerul giulestean Marian Stefan, bucuros ca dupa noua ani, echipa condusa de Costinel Stan este la un pas de un nou turneu final continental, dupa ce in 1997, RATB-Grundfos a jucat in Final-Four-ul Cupei Cupelor. "Vrem sa ajungem in primavara europeana, iar premierea va fi pe masura. Oricum, sunt foarte multumit de prestatia de pana acum a echipei in Cupa CEV", a adaugat Marian Stefan, care nu a uitat nici de razboiul din campionatul intern. "Am demonstrat in ultimii ani ca eu si Costinel Stan formam cel mai redutabil cuplu din voleiul autohton. Din pacate, se pare ca titlul national din acest sezon e preconizat sa ajunga tot in Moldova si nu pot sa nu ma intreb daca nu e vreo legatura cu faptul ca dupa Euro 2005 nu s-a facut o analiza pertinenta a fiasco-ului din Croatia. Chiar si dupa ce handbalistele au obtinut argintul la Mondiale, tot au existat unele mici suparari ca nu au iesit campioane. Dar vad ca rezultatele slabe din volei se sterg cu buretele. Sunt convins ca se va merge pe acelasi antrenor cu specializare de inot si fotbal la echipa nationala de volei, ca sa distrugem incet si sigur tot ce avem mai bun. Oare cat timp adevaratii voleibalisti vor mai suporta acest afront? Este un ultim semnal de alarma pe care-l tragem presedintelui FRV, pentru a face macar in al 12-lea ceas schimbarile care se impun", a concluzionat Marian Stefan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.