Fuziunea PNL-PD s-ar putea realiza in cel mult un an si jumatate, dar noul partid trebuie sa aiba o componenta liberala puternica, considera presedintele liberalilor Calin Popescu Tariceanu. "Dorim sa deschidem discutiile privind fuziunea, desi in un
Fuziunea PNL-PD s-ar putea realiza in cel mult un an si jumatate, dar noul partid trebuie sa aiba o componenta liberala puternica, considera presedintele liberalilor Calin Popescu Tariceanu. "Dorim sa deschidem discutiile privind fuziunea, desi in unele organizatii locale mai sunt inca dispute intre PNL si PD. Acestea trebuie solutionate rapid, iar discutiile despre fuziune sa nu dureze prea mult. Ma bucur ca si PD si-a manifestat, in fine, disponibilitatea pentru realizarea acestui proiect", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, liderul PNL. Tariceanu a amintit ca, anul trecut, liberalii au anuntat de mai multe ori ca doresc fuziunea, dar ca PD abia acum si-a aratat disponibilitatea. Intrebat cand s-ar putea realiza fuziunea, liderul PNL a spus: "Un an, un an si jumatate cred ca este un orizont de timp rezonabil". Tariceanu a evitat sa spuna ce culoare politica va avea noul partid. "Depinde ce ne dorim. Cred ca trebuie sa vedem ce ne apropie unii de altii. Trebuie tinut insa cont si de oamenii care au venit in PNL din convingere. De aceea, viitorul partid trebuie sa aiba o componenta liberala semnificativa", a spus Tariceanu. El a adaugat ca proiectul fuziunii va fi realizat de un grup de lucru din PNL si PD, iar planul de infratire va incepe cu filialele. Tariceanu a refuzat sa spuna daca va fi folosit proiectul de fuziune realizat de fostul lider al partidului, Valeriu Stoica.
Liberalo-populari
In opinia presedintelui PD, Emil Boc, problema fuziunii PNL-PD se va transa in urmatoarele sase luni, iar orientarea politica a viitoarei formatiuni este ultima problema care trebuie discutata acum, fiind mai importante aspectele tehnice. Boc a spus ca, "in principiu", la nivelul conducerii centrale a Aliantei DA exista o vointa de realizare a fuziunii PNL-PD. El a precizat ca anul 2006 este decisiv din acest punct de vedere, iar problema fuziunii va fi transata in urmatoarele sase luni, urmand sa se opteze fie pentru fuziune, fie pentru continuarea colaborarii dintre cele doua partide in cadrul Aliantei. Liderul PD a mai spus, potrivit Mediafax, ca in cazul fuziunii noua formatiune rezultata va avea cu siguranta o componenta liberala si una populara. "Afilierea politica internationala a noii formatiuni o vom stabili dupa ce facem demersurile pentru fuziune si nu trebuie puse in acest moment bariere insurmontabile in calea fuziunii", a apreciat Boc. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.