Liberalii si democratii au opinii diferite in privinta reglementarilor pe care ar trebui sa le contina o lege a Capitalei. PNL sustine ca in Bucuresti este necesara o descentralizare, astfel incat multe decizii sa fie luate de primarii de sectoare, i
Liberalii si democratii au opinii diferite in privinta reglementarilor pe care ar trebui sa le contina o lege a Capitalei. PNL sustine ca in Bucuresti este necesara o descentralizare, astfel incat multe decizii sa fie luate de primarii de sectoare, in timp ce PD vrea sporirea atributiilor primarului general, aratand ca sectoarele sunt subunitati administrativ-teritoriale, ceea ce nu le confera personalitate juridica. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca in Capitala este nevoie de o descentralizare, aratand ca Primaria Bucurestiului are, in prezent, "un buget cat o tara, sau cateva judete reunite". "Din aceasta perspectiva, nu sustin ideea unei super-centralizari. Trebuie sa dam si sectoarelor posibilitatea politica sa organizeze alegeri, sa existe o legatura directa ales-alegator, ca altfel exista riscul ca reprezentantii administratiei sa leneveasca", a explicat Tariceanu. El a spus ca trebuie sa i se dea posibilitatea electoratului sa intervina. "Nu vreau o structura care sa se osifice. Multe decizii nu trebuie sa ajunga la PMB, ci la sectoare, astfel incat cetatenii sa se adreseze primarului de sector, nu sa ajunga mereu la primarul general", a spus liderul PNL. La randul sau, presedintele executiv al PD, primarul general Adriean Videanu, a precizat, conform Mediafax, ca Legea fundamentala consfinteste ca unica unitate administrativ-teritoriala municipalitatea, iar sectoarele sunt subunitati administrativ-teritoriale si nu au caracterul de personalitate juridica. "Primarul general candideaza cu un proiect politic. Primarul de sector candideaza si el cu un proiect politic. Cei doi nu fac parte din acelasi partid politic. Adresez urmatoarea intrebare: care proiect politic prevaleaza?", a spus liderul PD. Videanu a precizat ca democratii doresc sa gaseasca cele mai bune solutii de administrare a Capitalei si nu "solutii conjuncturale", in functie de formatiunea politica din care fac parte primarul general sau primarii de sectoare. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.