Astra va furniza in acest an serviciile de asigurare a aeronavelor Romavia si raspunderile companiei fata de terti, pasageri, bagaje si marfa rezultate din toate operatiunile aeronautice, inclusiv pentru riscurile de razboi si actiuni teroriste, suma
Astra va furniza in acest an serviciile de asigurare a aeronavelor Romavia si raspunderile companiei fata de terti, pasageri, bagaje si marfa rezultate din toate operatiunile aeronautice, inclusiv pentru riscurile de razboi si actiuni teroriste, suma asigurata ridicandu-se la 518 milioane de dolari. Potrivit unui comunicat de presa, la licitatia organizata de companie au depus oferte societatile de asigurare-reasigurare Omniasig si Astra, ambele din Bucuresti. Oferta Astra a fost declarata castigatoare, iar prima platita de Romavia se ridica la 734.787 dolari. In perioada 2003-2005, flota operatorului aerian a fost asigurata de catre Omniasig. Romavia detine un aparat Boeing 707, trei avioane BAC 1-11, doua aeronave cargo tip IL-18 (inchiriate in strainatate), doua elicoptere tip Mi-8P si o aeronava BAE 146-200, inchiriata de la BAE Systems pentru o perioada de cinci ani. Infiintata in aprilie 1991, Romavia se afla in subordinea Ministerului Apararii Nationale (MApN) si are ca obiect de activitate, printre altele, executarea de zboruri speciale pentru Presedintie, Guvern si Parlament. Principalul actionar al Astra este Nova Trade, cu o pondere de 67,67% in capitalul social. Nova Trade este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu. In decembrie 2005, Astra a castigat si licitatia pentru parcul auto al Ministerului Apararii Nationale, valoarea contractului de asigurare ridicandu-se la 6 milioane de lei. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.