In Malayezia este pe cale sa se acrediteze ideea ca legendarul "yeti" nu este doar un personaj legendar, ci exista in realitate si, mai mult decat atat, umbla in voie prin jungla din sudul tarii. Isteria "yeti" s-a declansat in cursul lunii trecute,
In Malayezia este pe cale sa se acrediteze ideea ca legendarul "yeti" nu este doar un personaj legendar, ci exista in realitate si, mai mult decat atat, umbla in voie prin jungla din sudul tarii. Isteria "yeti" s-a declansat in cursul lunii trecute, dupa ce angajatii unei ferme piscicole au sustinut ca au reperat trei "bestii", doi adulti si un pui, la liziera unei rezervatii forestiere a Statului Johor. Declaratiilor nu li s-a acordat prea mult credit la vremea respectiva, dar un membru al etniei Orang Asli, recunoscut pentru buna cunoastere a junglei, a marturisit ca a vazut si el o creatura asemanatoare, relateaza AFP, citata de Mediafax. "A vazut o creatura inalta de patru metri si acoperita cu o blana bruna", povesteste Hashim Yusoff, directorul Parcului National Johor. Fiinta nu era agresiva, dar martorul s-a speriat cand a vazut-o si a fugit", a mai spus Yusoff. "Cred ca este vorba despre ceea ce noi in Malayezia numim <<mawas>>, care este un fel de primat. Dar nu negam ca descoperirea ar putea fi adevarata", a declarat Yusoff, sustinand ca cei din comunitatea Orang Asli "nu stiu sa minta".
In urma acestor marturii, autoritatile malaieziene au initiat o "vanatoare" menita sa verifice daca pe teritoriul Malayeziei exista intr-adevar echivalentul lui "yeti" din Himalaya sau al lui "bigfoot" din America de Nord. In decursul ultimei luni, a fost "pieptanata" jungla, au fost interogate populatiile locale si a fost infiintat un hotline la care oricine poate suna ca sa raporteze daca a vazut creatura. Toate eforturile s-au dovedit a fi inutile pana in prezent. Acum se planuieste instalarea unor camere video cu senzori de miscare, in jungla. Presa locala profita din plin de subiect, publicand neincetat marturii ale unor intalniri cu presupusul "yeti" si fotografii cu asa-zise amprente in noroi ale creaturii. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.