Cel putin zece milioane de fetusi de sex feminin au fost avortati in India in ultimii 20 de ani, pentru ca reprezentantii clasei de mijloc si-au dorit urmasi de sex masculin, relateaza BBC News online citand un raport medical. Cercetatori din India s
Cel putin zece milioane de fetusi de sex feminin au fost avortati in India in ultimii 20 de ani, pentru ca reprezentantii clasei de mijloc si-au dorit urmasi de sex masculin, relateaza BBC News online citand un raport medical. Cercetatori din India si Canada au realizat, la cererea publicatiei Lancet, o ampla ancheta in urma careia au ajuns la concluzia ca cel putin 500.000 de avorturi au avut loc anual, dupa ce parintii au aflat ca urmeaza sa aiba un copil de sex feminin. Desi in India intreruperea sarcinii din cauza sexului fetusului a fost interzisa inca din 1994, familiile cu dare de mana au gasit diverse modalitati pentru a incalca legea. Aceasta practica atat de raspandita in India este in stransa legatura cu o credinta straveche conform careia o familie nu este echilibrata daca nu exista si un urmas de sex masculin care sa duca numele mai departe. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.