Scrisa acum doi ani si montata la Bucuresti in decembrie 2003, devenita un succes de public si de critica, piesa "Stop the Tempo" a Gianinei Carbunariu (foto) s-a jucat in perioada 8 noiembrie-17 decembrie 2005 la Theatre Studio d'Alfortville, in reg
Scrisa acum doi ani si montata la Bucuresti in decembrie 2003, devenita un succes de public si de critica, piesa "Stop the Tempo" a Gianinei Carbunariu (foto) s-a jucat in perioada 8 noiembrie-17 decembrie 2005 la Theatre Studio d'Alfortville, in regia lui Christian Benedetti, cu Renan Cartaux, Aurelie Namur si Laure Roldan in distributie. Textul a fost tradus de Diana Cilan si Gabriel Marian. Spectacolul a avut parte de sali pline si cronici mai mult decat favorabile si se va relua pe 13 ianuarie, dupa care va fi programat in turneu.
Pe 26 noiembrie, a avut loc la acelasi teatru parizian o dezbatere pe tema noilor realitati in teatru, a raporturilor dintre noua generatie, istorie si schimbarile sociale, la discutie luand parte Beatrice Picon-Vallin, critic de teatru, Marie-Jose Mondzain, filozof al culturii, si Gianina Carbunariu.
In aceeasi perioada, Gianina Carbunariu a fost invitata la Festivalul "Corps de textes" de la Rouen, in cadrul forumului teatral "Est/Ouest, ecritures rebelles" si al atelierului "Le theatre comme acte politique", alaturi de Naomie Wallace (SUA) si Ianos Terey (Ungaria).
Gianina Carbunariu este acum autor asociat al Theatre Studio d'Alfortville, alaturi de Edward Bond ("Copii") si Biljiana Srbljanovic ("Trilogie belgradeana"), iar in urmatoarea stagiune, pe scena de la Alfortville se va monta versiunea franceza a textului "mady-baby.edu", care se joaca din noiembrie 2004 la Teatrul Foarte Mic din Bucuresti.
Regizoare si dramaturg, Gianina Carbunariu e unul din membrii fondatori ai grupului dramAcum. De curand, la Teatrul Foarte Mic a avut loc premiera unui alt spectacol al ei, cu "Terorism" de Oleg si Vladimir Presniakov.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.