Dupa ce in prima faza a calificarilor pentru Campionatul European 2006 reprezentativa masculina de handbal a Romaniei trecuse lejer de modesta selectionata a Luxemburgului, cu 31-20 si 36-22, victoriile tricolore de sambata si duminica, de la Oradea,
Dupa ce in prima faza a calificarilor pentru Campionatul European 2006 reprezentativa masculina de handbal a Romaniei trecuse lejer de modesta selectionata a Luxemburgului, cu 31-20 si 36-22, victoriile tricolore de sambata si duminica, de la Oradea, din cadrul debutului preliminariilor pentru Campionatul Mondial 2007, au venit in mod logic in fata aceluiasi adversar fara pretentii. Fara un istoric aparte, intalnirile din Sala Sporturilor "Antonio Alexe" au fost ca doua picaturi de apa, echipa pregatita de Lucian Rasnita si Nicu Munteanu impunandu-se, cu scorul de 36-20 (16-7) si 35-15 (16-6), spre deliciul celor peste o mie de spectatori care au luat loc, ca de obicei, in tribunele arenei bihorene. Dornic sa-si continue cautarile pentru descoperirea unei formule ideale de joc, antrenorul Lucian Rasnita l-a aruncat in lupta pe postul de coordonator de joc pe Stavrositu, iar constanteanul nu i-a inselat asteptarile, reusind in sfarsit sa-si demonstreze calitatile de fin tehnician, dar si de marcator, punctand de sase ori in cele doua partide. Si daca tot am amintit de marcatori, sa precizam ca in prima intalnire Timofte a reusit sa se puna in capul listei, cu opt goluri, in vreme ce, ieri dimineata, "veteranul" Paraianu i-a luat fata aceluiasi Timofte (5 goluri) si a perforat poarta adversa de sase ori, dupa ce sambata isi trecuse de trei ori numele pe foaia oficiala. Evolutii constat bune au mai avut "bombardierul" Valentin Ghionea (4+3), Tucanu (2+3), Nicolae (3+3), dar si Rares Fortuneanu (4), in vreme ce portarii Stanescu si Laufceag au somat, neavand prea multe dureri de cap. In urma acestor succese tricolore, coroborate cu victoria la un singur gol diferenta a Lituaniei in fata Letoniei, Romania s-a instalat in fotoliul de lider al Grupei a IV-a din preliminariile CM 2007 si asteapta cu un moral ridicat viitoarele dispute din urmatoarele saptamani, cand va evolua impotriva celorlalte doua adversare din serie pentru obtinerea vizei de calificare la meciul de baraj.
Tadici total nemultumit
Din pacate, daca weekend-ul recent incheiat a fost perfect pentru handbalul masculin autohton, in schimb, nu acelasi lucru se poate spune despre cel feminin, doar Rulmentul Brasov reusind o evolutie de senzatie, ce-i drept, in fata unui adversar aproape inexistent, in cupele europene. Chiar daca echipa sa, Silcotub Zalau, s-a impus in fata gruparii turce Havelsan Ankara, cu scorul de 30-29 (19-17), in turul fazei a treia din Cupa EHF, vulcanicul antrenor Gheorghe Tadici s-a declarat total nemultumit de prestatia jucatoarelor, mai ales a celor care au evoluat la Mondialele din Rusia. De altfel, tehnicianul selectionatei tricolore si al campioanei en-titre s-a declarat reticent in privinta sanselor de a accede in turul urmator si a facut referire si la zvonurile conform carora mai multe jucatoare s-ar transfera la Oltchim Rm. Valcea: "Nu a fost nimic despre Maier si Gatzel, singurul contact a fost in legatura cu Tereza Tamas. Dar, dupa cum a aparat astazi poate sa plece! Din pacate, cele care au participat la Campionatul Mondial din Rusia sunt inca pe cai albi si au jucat foarte slab", a punctat suparat Tadici. Tot in Cupa EHF, Oltchim Rm. Valcea a fost spulberata in Spania, pe terenul echipei Cementos La Union Ribarroja, cu scorul de 32-24 (17-9), reducandu-si serios sansele de calificare in sferturile de finala. Astfel, aflata in valtoarea unor speculatii majore despre viitorul formatiei, conducerea Oltchim Rm. Valcea anuntand cu surle si trambite transferuri importante in vara, elevele antrenorului Badulescu n-au reusit sa tina piept tavalugului iberic si si-au facut viata grea pentru returul din 14 ianuarie, cand vor fi obligate sa se intrebuinteze serios pentru a accede in faza superioara a Cupei EHF.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.