O statuie antica reprezentand o femeie fara cap a fost descoperita de un localnic pe marginea unui drum de langa groapa de gunoi de la Hersonissos, pe insula elena Creta, informeaza Mediafax. Statuia, care are o inaltime de 1,5 metri si 300 de kilogr
O statuie antica reprezentand o femeie fara cap a fost descoperita de un localnic pe marginea unui drum de langa groapa de gunoi de la Hersonissos, pe insula elena Creta, informeaza Mediafax. Statuia, care are o inaltime de 1,5 metri si 300 de kilograme, dateaza probabil din perioada helenistica sau romana, potrivit primelor constatari ale serviciilor arheologice, relateaza presa elena, citata de agentiile de presa straine. Piesa a fost transportata la Hersonissos unde va fi supusa unei expertize. Politia estimeaza ca statuia ar fi fost abandonata de traficantii de antichitati, care n-au reusit sa o vanda. Acestia au ingropat-o fara sa-si imagineze ca ar putea fi descoperita de ploaie. Un alt scenariu, gandit de presa locala, este acela potrivit caruia statuia a fost descoperita in urma unor lucrari de excavatie pe un santier. Apoi, aceasta ar fi fost abandonata de descoperitorii ei pentru a se evita interventia serviciilor arheologice si suspendarea lucrarilor la santier. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.