Mult asteptatele schimbari la conducerea Serviciului Roman de Informatii si a Serviciului de Informatii Externe nu vor avea loc in perioda imediat urmatoare decat in cazul producerii unor disfunctionalitati grave in activitatea lor, ne-au precizat su
Mult asteptatele schimbari la conducerea Serviciului Roman de Informatii si a Serviciului de Informatii Externe nu vor avea loc in perioda imediat urmatoare decat in cazul producerii unor disfunctionalitati grave in activitatea lor, ne-au precizat surse neoficiale. Referindu-se la posibila inlocuire a lui Gheorge Fulga si a lui Radu Timofte, Traian Basescu declara, la sfarsitul anului trecut, ca "nu vor fi schimbati foarte curand, decat daca va fi cazul. Eu nu mi-am facut un tel din schimbarea oamenilor." Presedintele Basescu este preocupat in momentul de fata de definitivarea pachetului legislativ care va schimba legile securitatii nationale. Acest lucru se va produce in cel mult trei luni de zile. Aceste proiecte de legi se afla in stadiu de proiect si urmeaza a fi dezbatute in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in luna aprilie sau mai. In privinta serviciilor de informatii, Basescu se confrunta in momentul de fata cu o problema in ceea ce priveste seful Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA). Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii aprobau, in urma cu o luna, numirea in functia de director general al DGIA a generalului Croitoru. Nici pana la aceasta ora, generalul Croitoru nu si-a luat in primire functia, deoarece premierul Tariceanu nu a semnat decizia de numire.
Badalan mai tare ca ministrul
Cu toate acestea, membrii CSAT au aprobat numirea in functie a generalului Croitoru, in lipsa unei decizii a premierului Tariceanu. Propunerea privind numirea lui Croitorul la conducerea DGIA era contrasemnata doar de Ion-Mircea Plangu, secretarul de stat din MApN. In momentul in care seful statului si premierul Tariceanu au intrebat in timpul sedintei CSAT daca ministrul Atanasiu este de acord cu aceasta propunere, generalul Eugen Badalan, seful SMG, le-a raspuns afirmativ membrilor CSAT. Pentru moment, presedintele Basescu va trebui saptamana aceasta sa aprobe propunerile pe care consilierul prezidential Sergiu Medar i le va face pentru postul de secretar al CSAT, post ramas vacant dupa demisia generalului Barloiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.